TVC ’28 krijgt zware kluif aan VV Scherpenzeel

Komend weekend komt VV Scherpenzeel naar Tubbergen voor de returnwedstrijd in deze competitie. De eerste confrontatie, vorig jaar herfst, bleef onbeslist. TVC ’28 toonde in de Gelderse Vallei veerkracht door twee keer van een achterstand terug te komen. Sam Holsink en Niek Staarink schoten de Tubbergenaren naar 2 – 2.

Oorwassing

De vraag rijst of de discipelen van coach ter Avest zich kunnen herpakken na de oorwassing in Raalte, afgelopen zondag? Tot aan de thee hield TVC ’28 zich prima staande. Via Sam Holsink had er zelfs een voorsprong ingezeten. De hardwerkende spits faalde echter in de afronding.

Het vroegtijdige vertrek van Stefan Huiskes in het tweede bedrijf veranderde echter alles. De aanvoerder incasseerde zijn tweede gele kaart en dupeerde daarmee niet alleen zichzelf maar ook het team. Het personele voordeel werd door de semiprofs vakkundig uitgebuit. Met 6 – 1 werden de Tubbergenaren in het tweede bedrijf overhoop gespeeld.

Nieuwe kansen

Gauw vergeten die tuchtiging. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Al zullen die kansen komend weekend door TVC ’28 niet zonder slag of stoot verzilverd gaan worden. VV Scherpenzeel, met de nodige contractspelers aan boord, heeft zich ontpopt als titelkandidaat. De ploeg is doorgedrongen tot de tweede plaats op de ranglijst met slechts twee punten minder dan lijstaanvoerder Excelsior ’31.

Dat wordt dus nog een hele kluif voor de Tubbergenaren. Maar als het team dezelfde spirit op de mat legt als in de uitwedstrijd, komen er vast mogelijkheden. Al is het vervolgens wel zaak om daar ook munt uit te slaan.

Op zondag

Scherpenzeel is een zogeheten ‘niet-principiële-zaterdagvereniging’. Vandaar dat de vereniging de uitwedstrijden tegen zondagclubs gewoon op de rustdag moet afwerken. En dus wordt er a.s. zondag op het vertrouwde tijdstip van 14 uur afgetrapt op De Grote Moat.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws