TVC ’28 heeft nog een goudrenetje te schillen met Quick ‘20

Komend weekend staat er in de vierde divisie de enige een onvervalste Twentse derby op de rol. Dan vindt in Oldenzaal het returnduel tussen Quick ’20 en TVC ’28 plaats. Kunnen de Tubbergenaren zich herpakken na de verliesbeurt tegen Excelsior ’31? Die vraag beheerst de gemoederen in aanloop naar het duel in de Boeskoolstad.

Kansen

TVC ’28 heeft vaker laten zien tot wederopstanding in staat te zijn. Niet alleen in de tijd rond Pasen. De adepten van coach Berthil ter Avest en spindoctor Koen Reinerink raken niet zo snel in de war. Want laten we eerlijk zijn, in vergelijking met het nattekrantenvoetbal in Barneveld was het optreden tegen Excelsior ’31 zo slecht nog niet. Wat heet! Onder het toeziende oog van zo’n 700 toeschouwers – steeds meer liefhebbers weten de weg naar het knusse stadionnetje te vinden – waren de blauwwitten in de beginfase zelfs het dichtst bij een treffer. Hoe zou de strijd verlopen zijn wanneer Mart Groothuis en Jelle Leenders hun kansen hadden verzilverd? Weliswaar een hypothetisch vraag waar je geen brood voor koopt, laat staan punten. Toch illustreert de kwestie wel degelijk de verhoudingen. TVC ’28 bood goed partij en kwam tot mogelijkheden, maar moest uiteindelijk buigen voor de individuele kwaliteit van de legionairs uit Rijssen.

Lankmoedig   

Verliezen van dit soort tegenstanders is geen schande. Kwestie van incalculeren, realistisch blijven en het vooraf gestelde einddoel – handhaven! – voor ogen houden. Komend weekend dus naar de Glimlach van Twente. In de eerste confrontatie tussen de teams maakten de gasten dankbaar gebruik van de lankmoedigheid waarmee TVC ’28 verdedigde. Al direct na het beginsignaal kreeg Quick ’20 vrij baan en nam zonder enige tegenstand de leiding. Hetzelfde gebeurde in het tweede bedrijf. De thee klotste de spelers nog hoog in de maag toen de Oldenzalers opnieuw zonder noemenswaardige weerwerk door konden marcheren. Ook in aanvallend opzicht schoot de thuisploeg tekort. Op de 0-2 nederlaag was dan ook niets af te dingen. En dus hebben de Tubbergenaren komend weekend nog een goudrenetje te schillen met de opponent. Om te beginnen door geen cadeautjes weg te geven. Quick ’20 verloor afgelopen week van VVOG en heeft tot dusver 31 punten verzameld. TVC ’28 staat tiende met slechts één punt minder. Zaterdagmiddag om 15.00 uur glijdt de eerste glimlach over sportpark Vondersweijde in Oldenzaal.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws