Krijgt TVC ’28 in Barneveld schaapjes op het droge?

Komend weekend zetten voetballiefhebbers uit het Schaepmandorp koers naar Barneveld, naast pluimvee ook bekend om zijn schapen. Aldaar staat het duel tussen de plaatselijke voetbalvereniging SDV en TVC ’28 op de rol. Grote kans dat Jos Houben, oud-schaapherder van zowel Tubbergen als Barneveld, het ontvangstcomité aanvoert.

In de eerste ontmoeting, vorig jaar oktober, werd TVC ’28 op het eigen honk overhoop gespeeld. Met wervelende staaltjes combinatievoetbal gaf het Gelderse zaterdagteam zijn visitekaartje af en liet zien dat het al een jaartje langer meedraait op het nationale niveau. Tot de rust konden de blauwwitten het hoge tempo bijbenen. Daarna was het snel gedaan en schoten de gasten zich naar een verdiende 0-2 zege.

Groeispurt

Sindsdien heeft de brigade van schaapherder Berthil ter Avest een flinke groeispurt doorgemaakt. Alsof er vers hooi in de kooi is gebracht, heeft zijn kudde zich weten aan te passen aan de hoge handelingssnelheid die in de landelijke competitie gevraagd wordt. Die progressie bleek onlangs in het thuisduel tegen het hooggeplaatste Scherpenzeel. In een razend tempo hielden de teams elkaar in het eerste bedrijf in evenwicht. TVC ‘28 kreeg zelfs de beste kansen, maar verzuimde die aanvankelijk te verzilveren. Vlak voor de thee lukte dat wel toen Sam Holsink goed opbouwend werk van Marijn Frons beloonde met een schroeiende treffer in de benedenhoek.

Bloedstollend

In het tweede bedrijf ontspon zich een bloedstollende strijd. Sidderend keek het publiek toe hoe Scherpenzeel, verzwakt door een weggezonden speler, toch in staat bleek stevig partij te bieden. Van de beide herdershonden werd het uiterste gevraagd. Bordercollie Wouter Goos bleef lang overeind, maar moest zwichten voor een venijnige kopbal die de bovenhoek vond (1-1.) De goal werkte als een bronstig schaap op een ram. Op pure wilskracht zetten de Tubbergenaren de opponent vast. Met succes! Het was opnieuw Sam Holsink die, na een slalom van Daan Geerts, doeltreffend afdrukte. Het slotakkoord was voor Maarten Booijink. Goed voorbereidend werk van Stef Roelofs werd door de verdediger in de laatste minuut alert afgerond. Eindstand 3–1.

Komend weekend dus naar Barneveld, waar de schapen van SDV dartelen. Als ter Avest zijn wollige schare op dezelfde manier als tegen Scherpenzeel weet te inspireren, liggen er kansen om, zonder gemekker, zijn schaapjes op het droge te krijgen. Op de ranglijst heeft TVC ’28 inmiddels drie punten meer verzameld dan de opponent. Zaterdag om 15.00 uur wordt op sportprak Norschoten in Barneveld afgetrapt. Wie weet onder het toeziend oog van oud schaapherder Houben, mogelijk incognito stiekem juichend voor het Schaepmandorp.

Foto: Julian Lukassen, fotograaf TVC ’28

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws