TVC ’28 – Excelsior 31: Duel der contrasten

Zaterdagavond staat de clash tussen TVC ’28 en Excelsior ’31 voor de tweede keer dit seizoen op de rol. Een duel dat bol staat van de contrasten. Zoiets als David tegen Goliath. Excelsior ’31 is met bijna 2000 leden een van de grootste ‘amateurclubs’ in voetballand. Maar liefst 85 teams vinden onderdak bij de grootmacht. TVC ’28 daarentegen komt qua leden nog niet aan de helft. Ook op het gebied van spelersbeleid is het contrast groot. De club uit Rijssen investeert in transfers, in Tubbergen leeft men uitsluitend van de eigen kweek.

Springplank

Het lot van een authentieke amateurclub is de springplankfunctie voor talentvolle spelers. De meest recente exponent daarvan is Sam Holsink. De ambitieuze Reutummer meldde zich in Tubbergen om zich in de kijker te spelen. In de TVC–etalage heeft de aanvaller over bekijks niet te klagen. Dat bleek onder meer in de uitwedstrijd tegen Excelsior ’31. Tal van scouts hadden zich op sportpark De Koerbelt verzameld om het talent te bewonderen. Holsink – die dat natuurlijk ook in de smiezen had – gaf onmiddellijk zijn visitekaartje af. Bediend door Okke Schepers op de rand van het strafschopgebied etaleerde hij met verve zijn kwaliteit als spits. Met de kracht van een stuwraket verdween de bal in de bovenhoek. Ook al mocht TVC ’28 niet lang van de voorsprong genieten, de naam van de doelpuntenmaker verdween subiet in de notitieboekjes van de spionnen. Inmiddels is Holsink vastgelegd door derde divisionist HSC’21. TVC ’28 staat erbij en kijkt ernaar, wetend dat de club andermaal de tol betaald voor het strikte amateurbeleid.

Steeds hoger

Komend weekend staan de teams voor de returnwedstrijd dus weer tegenover elkaar. Het eerste duel werd een simpele prooi voor Excelsior ’31. Met 5–2 drukte de ploeg zijn suprematie uit. Naast de genoemde Sam Holsink scoorde Stef Snijders voor de bezoekers. Excelsior is Latijn voor steeds hoger. Die aspiratie maken de Rijssenaren dit seizoen volledig waar. De vazallen van trainer Van der Veen voeren fier de ranglijst aan. De coach analyseert zijn tegenstanders met mathematische precisie, weet hoeveel klontjes suiker ze door de thee roeren en of ze links- dan wel rechtsdragend zijn. Die aanpak werpt zichtbaar vruchten af. Het hogere doel – promotie – is nakend. TVC ’28 daarentegen hijst de vlag in top wanneer het zich dit seizoen, tussen al het financiële geweld, in de vierde divisie weet te handhaven.

Afgeschminkt

De vraag is hoeveel tegengas de Tubbergenaren in de returnwedstrijd aan de Rijssenaren kunnen bieden? Afgelopen zaterdag in Barneveld was het team geen schim van het sterke optreden tegen Scherpenzeel en werd het met 6–0 afgeschminkt. Coach Berthil ter Avest reageerde gelaten. ‘Dit soort wedstrijden zitten er soms tussen,’ debiteerde hij na afloop nuchter. ‘We richten ons nu op de clash met Excelsior ’31.’

Broederstrijd

Leuk detail bij de aanstaande confrontatie is de broederstrijd tussen Niels en Koen Leemhuis. Middenvelder Niels, kind van TVC ’28, staat onder contract bij Excelsior ’31. Zijn jongere broer Koen, verdedigt op links de Tubbergse kleuren. Bij wederzijdse fitheid zou het dus zomaar kunnen dat de broers elkaar zaterdag op het groene tapijt van De Grote Moat het leven zuur proberen te maken. Een ander leuk nieuwtje is dat Tom Koelman (voorheen TVC ’28 en nu DETO) ook de overstap maakt komend seizoen naar de Rijssen. Hij kan dan met zijn maatje Niels Leemhuis acteren op De Koerbelt. Een ware invasie daar vanuit de gemeente Tubbergen aangezien ze Kai Wasselink (ex MVV ’29 en nu DETO) ook hebben weten te contracteren. Wie de mooie affiche tussen TVC ’28 en Excelsior ’31 wil meemaken is zaterdagavond welkom aan de Sportlaan in Tubbergen. Om 18.00 uur staan de gladiatoren aangetreden.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws