Al in de beginjaren van de vorige eeuw werd er in Tubbergen in clubverband gevoetbald. Het waren veelal buurtverenigingen, zogenaamde “wilde clubs”, zonder een gestructureerde organisatie, laat staan dat ze waren aangesloten bij een overkoepelende bond. In 1921 werd in Tubbergen voor het eerst een officiële voetbalvereniging opgericht die de naam kreeg van de grote zoon: “Dr. Schaepman”. Onder verantwoordelijkheid van de R.K.U.V.B. (Rooms Katholieke Utrechtse Voetbal Bond) werd in de seizoenen 1921/1922 en 1922/1923 aan de Twentse competitie deelgenomen. In het laatste seizoen werd het kampioenschap behaald, echter door gebrek aan spelers werd de vereniging in 1923 opgeheven.

Tot het seizoen 1961/1962 speelde TVC’28 in de 1e klasse T.V.B. Een belangrijk sportief hoogtepunt in de verenigingshistorie vond plaats op 17 juni 1961. Op die dag werd het kampioenschap behaald in de eerste klasse van de afdeling Twente met promotie naar de vierde klasse van de voetbalbond, die inmiddels was omgedoopt tot KNVB. De vereniging werd in de zestiger jaren geleid door Piet van Bergen, Hennie Roelofs, Willem Hagen, Adrie Klunder, Hendrik Horst, dhr. Beun en geestelijk adviseur was kapelaan Smithuis.

Liefst zeven seizoenen speelde de trots van Tubbergen in de 2e klasse. In het seizoen 1990/1991 werd degradatie ternauwernood voorkomen, maar de eindsprint om dat te voorkomen was zo goed dat er zelfs met Achilles’12 en PH gestreden kon worden in de nacompetitie voor een plaats in de 1e klasse. In het allesbeslissende duel voor enkele duizenden toeschouwers werd in Tubbergen met 3-4 van Achilles12 verloren.

Het 1e elftal wist in 2008 te promoveren naar de 3e klasse door kampioen te worden in de 4e klasse B. In 22 duels werden liefst 50 punten behaald met een doelsaldo van 43 voor en slechts 14 tegen. Het jaar daarop was er sprake van een tussenjaar en bezette men een 5e plek in de 3e klasse A.