Eindeloos werd er over gesproken, gewikt en gewogen, zelfs van gedroomd. Maar steeds opnieuw leek de ultieme wens een utopie.

Leek! Want de droom wordt nu toch werkelijkheid. Komende zomer wordt het voetbalcomplex aan de Sportlaan in Tubbergen verrijkt met een fraaie, eigentijdse tribune.

De afgelopen decennia stoomde TVC ‘28 op in de vaart der voetbalvolkeren. Op het sportieve vlak teert TVC ‘28 als opleidingsclub, al sinds de oprichting op de eigen jeugdafdeling. Die filosofie werpt haar vruchten af. De hoogst spelende jeugd acteert op divisieniveau, terwijl de hoofdmacht, het tweede elftal en het derde elftal zich terugvinden in de hogere regionen van het amateurvoetbal.

Naast de sportieve flow is er stelselmatig in de accommodatie geïnvesteerd. In nauwe samenwerking tussen clubbestuur en stichting De Grote Moat is ons complex aan de Sportlaan de afgelopen jaren voortdurend verfraaid. Drie strakke velden met kunstvezels, moderne kleedkamers, adequate bestuursruimten, een splinternieuwe keuken en last but not least een riante kantine waar naast de eigen leden ook andere maatschappelijke organisaties een thuis vinden.

En dan nu, als kers op de taart, verrijst er binnenkort een fraaie tribune op het complex met 200 zitplaatsen. Deze biedt plaats aan supporters die dan eindelijk hun favorieten kunnen aanmoedigen. Zonder paraplu. Naast het algehele comfort krijgen ouderen, rolstoelgebruikers en bewoners van het aangrenzende zorghuis een speciaal ingerichte plek op de tribune. Een commentaarunit en een videofaciliteit maken er tevens deel van uit.

De nieuwe verworvenheid is een geschenk van Huiskes Bouwgroep, in combinatie met diverse andere sponsoren. Het familiebedrijf, al een kwart eeuw hoofdsponsor van TVC ‘28, ziet de tribune als een cadeau aan de club en in het verlengde daarvan aan de gehele Tubbergse samenleving. Immers de nieuwe aanwinst kan een breed maatschappelijk doel dienen. Onder meer als muziekkoepel voor openluchtconcerten, theaterproducties voor verenigingen en scholen, extra faciliteit voor kinderopvang enz.

Club- en stichtingsbestuur zijn in hun nopjes met de nieuwe faciliteit. Een lang gekoesterde wens gaat eindelijk in vervulling. De tribune zorgt niet alleen voor welkom comfort, de fraaie uitstraling past bij de ambitie van de club.

De tribune, naar een ontwerp van ‘pr8 architecten’, wordt door de hoofdsponsor zelf gebouwd. Deels in prefab, deels op locatie. Afhankelijk van de vergunningverlening wordt in juni gestart. De oplevering is voorzien aan het eind van de zomer, in ieder geval voor aanvang van de competitie 2023 – 2024.

Woensdag 1 februari a.s. is er om 19.30 uur een informatiesessie voor de leden in de clubkantine. Met een gedetailleerde presentatie worden de plannen dan verder toegelicht.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws