Jongste meidenteam TVC ’28 kampioen!

“Onder een sluier van mist maakten de 11 meiden van TVC ’28 MO11 zich op voor hun laatste competitiewedstrijd van de tweede fase. Op het hoofdveld mochten ze het opnemen tegen de meiden van Juventa.”

Spanning
Met enige spanning trapten de meiden om 10 uur af. Na een wat aarzelend begin, kwamen de meiden na een minuut of zes beter in de wedstrijd. Met twee doelpunten snel achter elkaar was er een mooie voorsprong gemaakt. Deze liep uit naar een voorsprong van 5-2 na de eerste helft. In de tweede helft wist Juventa ook te scoren. Het bleek niet genoeg en met een stand van 7-4 in het voordeel van de meiden uit Tubbergen klonk het eindsignaal. Gevolgd door het nodige gejuich en gegil van 11 dolblije meisjes.
Vieren
Taart, patat en ranja stonden in de kantine klaar om het kampioenschap te vieren. Uit handen van jeugdvoorzitter Paul Olde Dubbelink ontvingen de meiden, hun trainsters en coach een mooie medaille. Voor dit meidenteam bestaande uit 11 meiden van wie er 4 nog dit seizoen voor het eerst zijn gestart met voetballen, is het kampioenschap een knappe prestatie.

Doelpunten +30
Spelend in 2e klasse konden de meiden deze seizoenshelft vijf van de zeven wedstrijden spelen. Door corona konden ze helaas niet het complete programma afronden. Ondanks dat mogen de meiden zich kampioen noemen. Met vijf gewonnen wedstrijden en een doelpuntensaldo van +30, was het voor hun directe tegenstander niet meer mogelijk om ze in te halen.