TVC heeft zo vlak na de winterstop een lastig programma! Vorige week speelde TVC thuis tegen GVAV Rapiditas de nummer 2. Vandaag uit naar GRC Groningen, de nummer 5 in de eerste klasse E.

Na het gelijkspel vorige week tegen GVAV Rapiditas wilde TVC maar al te graag weer 3 punten meenemen naar Tubbergen.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt in Groningen op een moeilijk bespeelbaar veld. TVC was de eerste helft heer en meester.

In de eerste 10 minuten waren Stef Roelofs en Jeffrey Huizinga gevaarlijk van afstand.

Daarna was het Mart Groothuis die binnen 5 minuten 2 keer gevaarlijk werd middels een vrije trap op de lat en een actie waarbij hij de keeper passeerde en en vervolgens in het zijnet schoot.
Tussendoor kreeg Jelle leenders ook nog een mogelijkheid na een goede actie van Stef Snijders. In de 39e minuut viel eindelijk de 0-1. Mart Groothuis haalde de achterlijn en zette de bal strak voor die goed werd binnengeschoten door Stef Snijders.

In de tweede helft had GRC de wind in de rug. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Veel duels waarbij beiden moeilijk de bal in de ploeg konden houden wat resulteerde in weinig kansen.
Een half uur voor tijd kwamen Okke Schepers en Wessel Hofsté in de ploeg voor Stef Roelofs en Stef Snijders. Kwartiertje later kwam Mick Schlepper voor Maarten Booyink en even later Casper Sjoers voor Mart Groothuis. TVC kreeg via Stefan Huiskes nog een goede mogelijkheid.
Daarnaast was GRC eenmaal gevaarlijk door een foutje in TVC defensie.

Al met al een belangrijke overwinning waarbij TVC vergat om de eerste helft afstand te nemen.
a.s. Zondag spelen we thuis tegen Jubbega. Om 14:00 wordt er afgetrapt.