Om 14.00 uur was op het sportpark de Grote Moat de aftrap van de wedstrijd tussen TVC en Dalfsen, de nummer 8 van de ranglijst.

De grote vraag was of het vlaggenschip van TVC in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop de teleurstelling van het gelijke spel tegen Roden kon wegspelen en de koppositie kon consolideren. Onder gure omstandigheden kwam de wedstrijd als snel op gang. De eerste kans was er in de 5e minuut voor Stefan Huiskes maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van Dalfsen. In de 11e minuut was Dalfsen gevaarlijk in de counter, maar de kopbal ging net naast. In de 17e minuut kwam TVC op voorsprong door een schot van Okke Schepers. Hij schoot de bal tussen de benen van de keeper door. Na deze voorsprong kreeg TVC meer grip op de wedstrijd, wat resulteerde in een paar goede kansen voor vooral Stefan Huiskes. TVC verzuimde echter om met een ruimere voorsprong de rust in te gaan.

Na de rust ging TVC verder met aanvallen en schoot Stefan net over het doel. In de 56ste minuut zette Jeffrey Huizinga een aanval op en kreeg de bal weer terug en met een prachtige volley liet hij de 2-0 aantekenen. In de 69ste minuut kwam Mart Groothuis voor Stef Roelofs in het veld en hij werd gevloerd in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag hier geen strafschop in. Even later kende hij er wel een toe aan Dalfsen na een knullige overtreding. Deze werd feilloos ingeschoten 2-1. In de 81ste minuut was er nog een goede redding nodig van de Ruud Hesselink. TVC was een paar keer gevaarlijk in de counter, maar verzuimde te scoren, waardoor het spannend bleef tot aan het eind. In blessuretijd kreeg Dalfsen nog een grote kans op de gelijkmaker na een foutje in de verdediging, maar de bal ging net over. Uiteindelijk een verdiende overwinning, die nog meer glans krijgt door het verlies van NEO en het gelijke spel van Jubbega.

Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Emmen. De aanvang is 14.00 uur.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws