TVC ’28 laat tegen GVAV Rapiditas 2 punten liggen

Vanmiddag stond er een onvervalste topper op het programma in de 1e Klasse E. TVC '28, de nummer één, nam het in Tubbergen op tegen GVAV Rapiditas die op een gedeelte 2e plaats stond met NEO uit Borne en WVV 1896 uit Winschoten.

TVC ’28 komt in de 6e minuut ongelukkig op achterstand. Via de linkerflank van GVAV Rapiditas werd een bal strak voorgezet. Helaas was het Joren Bosch van TVC ’28 die de bal in eigen goal schoot. Daarna werd TVC ’28 gevaarlijker. Eerst via een afstandschot van Okke Schepers dat over ging en vervolgens via een afstandschot van Koen Leemhuis die de keeper van GVAV Rapiditas niet klemvast had.

De rebound leverde uiteindelijk niks op. In de 22e minuut was het Stef Roelofs die doorgebroken was. Echter werd hij binnen de 16 meter gevloerd door een speler van GVAV Rapiditas. Gevolg een terechte rode kaart en een penalty. Deze werd overtuigend binnen schoten door aanvoerder Stefan Huiskes. 1-1 was de ruststand.

In de tweede helft speelde TVC ’28 naar de kantine toe en werd geprobeerd de overtalsituatie te benutten. Veel kansen volgden er niet voor TVC ’28 na rust. In de 66e minuut werd Okke Schepers gewisseld voor Mart Groothuis. Via Mart was er dreiging via de linkerflank. Helaas kwam uit vele strakke voorzetten geen vervolg. In de 78e minuut wilde Mart wederom voorzetten. Deze bal werd van richting veranderd en belandde op de paal.

TVC ’28 moest af en toe nog waken voor de counter. Uiteindelijk werd er in de 2e helft te weinig gecreëerd, waardoor het bleef steken op 1-1. Kortom 2 verliespunten voor TVC ’28. Concurrent NEO wist in Borne met 7-0 te winnen van Jubbega en concurrent WVV 1896 speelde in Winschoten gelijk tegen Roden, 1-1. NEO is TVC ’28 tot op 3 punten genaderd. Zondag 5 februari reist TVC ’28 af naar Groningen, waar GRC de volgende tegenstander zal zijn.