JO19-1 en JO17-1 schrijven drie punten bij; JO15-1 en JO13-1 verliezen

Afgelopen weekend zijn er bij de vier selectieteams in de midden- en bovenbouw zes punten bijgeschreven. De JO19-1 staat nu nog steeds bovenaan in de vierde divisie. De JO17-1 won de eerste wedstrijd van het seizoen, terwijl JO15-1 de derby tegen NEO na een gelijk opgaande wedstrijd alsnog verloor. JO13-1 streed hard maar kon geen resultaat behalen tegen de koploper.

JO19-1 blijft koploper

Afgelopen zaterdag speelde JO19-1 de topper tegen nummer 4 WVF uit Zwolle. Slechts drie punten was het verschil op de ranglijst. Interessant was ook dat de nummer 2 en 3 in de competitie ook tegen elkaar speelden.

Ondanks dat WVF een veldoverwicht had, was het TVC dat al vroeg op voorsprong kwam. Na een voorzet vanaf de zijkant kwam de bal voor de voeten van Jochem Luttikhuis. Hij wist eenvoudig af te ronden. Ook na het doelpunt bleef het veldoverwicht bij WVF maar was het vlak voor rust TVC die de voorsprong verdubbelde. Uit een corner wist Dennis Dijkstra de 2-0 binnen te koppen.

TVC kwam daarna goed uit de kleedkamer. WVF kwam niet meer tot kansen terwijl de Tubbergernaren vaak gevaarlijk werden. Na een handsbal in de 16 meter werd een penalty gegeven. Dit buitenkansje werd vakkundig benut door Jochem Luttikhuis. TVC kwam daarna niet meer in de problemen.

De andere wedstrijd tussen nr 2 Be quick en nummer 3 IJVV eindigde in een 1-0 overwinning voor de nummer twee. Daarmee blijft het spannend in de strijd om het kampioenschap.

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Zaterdag speelt JO19-1 een uitwedstrijd tegen SVZW. De week er na eindigt het met een thuis wedstrijd tegen ON.

JO17-1 boekt eerste driepunter tegen De Esch

TVC ’28 JO17-1 speelde op 27 November de uitwedstrijd tegen De Esch JO17-1. Op papier stond De Esch er beter voor. Vanaf het eerste fluitsignaal ontstond er voetbalgevecht met kansen en over en weer, waarbij TVC iets betere van het spel had. Na een minuut of 20 was het raak. Rien Brughuis ging goed door en kon scoren. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust kreeg het duel een andere dynamiek doordat de scheidsrechter duidelijk minder toe liet als in de eerste helft. Het duurde dan ook niet lang voordat Sietse Harmelink een gele kaart voor wat ogenschijnlijk geen overtreding was. Het lukte Harm Hofsté echter na goed doorjagen op de keeper om er 2-0 van te maken, ondanks het ondertal voor TVC. Het was een kwestie van tijd voordat ook de Esch een gele kaart zou krijgen. En ook zij wisten te scoren in ondertal, waarmee de aansluitingstreffer op het scorebord stond. Zo ging de wedstrijd wat heen en weer totdat Milan Wentrup zijn kans schoon zag om de keeper van een meter of 35 te verschalken met een mooi afstandsschot. Niet lang daarna kreeg ook Stan Struik, net koud 2 minuten in het veld, een gele kaart. Met nog iets minder dan 10 minuten te gaan zat voor hem de wedstrijd er dus al weer op. De Esch zette weer aan en wist de 3-2 nog te scoren, maar daar bleef het bij waardoor TVC 3 punten kon bijschrijven.

JO15-1 verliest onnodig van MVV

Na een teamfoto gemaakt te hebben, en een scherpe warming-up kon de wedstrijd tegen MVV beginnen. In het begin hadden we de wedstrijden onder controle we kwamen dichter bij de goal van MVV. Maar helaas door een miscommunicatie achterin kwam de snelle nummer 10 van MVV oog in oog met onze keeper en maakte de 1 op 1 goed af: 0-1. Na deze onnodige goal begonnen we steeds meer kansen te creëren, iets dat in de voorgaande wedstrijden lastig was. Maar na 25 minuten was er dan een gaatje in de verdediging Ids Halbesma werd weg gestuurd en maakte hem goed af 1-1 !

Begin tweede helft gingen we door waar we mee bezig waren, het creëren van kansen. Maar kwartier voor tijd is het weer een persoonlijk foutje, de bal wordt gemist door 2 verdedigers en een tegenstander ramde hem in de bovenhoek 1-2 . Laatste tien minuten hebben we meer op de lange bal gespeeld omdat er een gelijk spel in zat, maar helaas kwam het er niet uit en eindigde het in 1-2 voor de bezoekers.

Aanstaande zaterdag spelen we tegen Enter Vooruit.

Verslag: Thomas Roelofs

JO13-1 verliest van koploper DVS ’33

Op zaterdag 26 november moest JO13-1 tegen DVS’33 spelen. We vertrokken met de bus om 8:00 naar Ermelo. Het was lekker voetbalweer na de warming-up begon de wedstrijd om 10:30.

De wedstrijd begon gelijk in de eerste seconden had DVS’33 de bal en ze hadden gelijk een kans. Maar Calle Kuipers hield hem tegen, daarna hadden wij kansen en zij ook. Maar allemaal net mis. Ongeveer na een kwartier scoorde DVS’33 met een schot buiten de zestien meter. Een paar minuten later passeerde DVS’33 Kars Keemers over de rechterflank en toen passte DVS’33 de bal naar een medespeler. En toen kwam het schot: met een mooie redding ging die tegen de binnenkant van de paal en toen stuiterde die richting de lijn en toen haalde Calle Kuipers hem net op tijd van de lijn: geen goal. Een paar minuten later kreeg Siem Boerigter de bal over de rechterflank en toen passte Siem de bal naar Joey Pot en hij werd onderuit gehaald. Het werd een vrije trap en was toen er discussie of Sem Helming of Jelmer Spoor de vrije trap ging nemen. We kozen voor Sem. Helaas schoot hij hem over.

Iets later kwam over de linkerflank een speler van DVS’33 door, hij gaf hem voor er stond iemand helemaal vrij daar belande de bal ook binnen de zestien en hij schoot hem er in, 2-0. De eerste helft was afgelopen we gingen terug naar de kleedkamer. Onze trainer zei dat wij een goede eerste helft hadden gespeeld tegen een goed team.

We liepen naar het veld de tegenstander stond er al. De tweede helft begonnen we niet zo goed want gelijk in de eerste 5 minuten 1 goal. Toen was het 3-0 een paar minuten later hadden ze weer een kans maar die had de keeper. Daarna hadden wij een paar kansen. Na 10 minuten in de tweede helft had DVS’33 de bal over de linkerflank, hij gaf hem voor en goal 4-0. Daarna gebeurde er bijna niks meer; we hadden allebei kansen en in de laatste minuten had DVS’33 de bal maar was buitenspel en toen kregen we een vrije trap en Jelmer Spoor schoot hem en toen werd er afgefloten. Eindstand 4-0 voor DVS ’33.

Volgende week tegen NEO! Om 10:00 in Tubbergen.

Verslag: Calle Kuipers