Eerste puntenverlies voor TVC ’28 in Winschoten.

Op zondag 30 oktober stond de competitiewedstrijd tegen WVV uit Winschoten op het programma.

WVV is een van de oudste voetbalverenigingen in de provincie Groningen. De club werd op 21 november 1896 opgericht door een aantal HBS-scholieren.

Voor aanvang van de wedstrijd had TVC de maximale score behaald van 12 punten uit 4 wedstrijden. WVV had 6 punten uit 3 wedstrijden.

TVC moest het tegen WVV doen zonder de geblesseerden Mart Groothuis en Joren Bosch. Jeffrey Huizinga ontbrak wegens een schorsing. Om 14:00 begon in Winschoten op Sportpark WVV de wedstrijd onder leiding van arbiter Mauricio Plat.

TVC begon zwak aan de wedstrijd en kreeg totaal geen grip op de fysiek sterke ploeg WVV uit Winschoten. WVV kwam daardoor al in de 2e en 14e minuut volkomen terecht op een 2-0 voorsprong. Toch kwam TVC ‘28 terug in de wedstrijd door een afstandsschot van Wessel Hofste die van 30 meter raak schoot. TVC ‘28 rook zijn kans en kwam in de 37e en 39e minuut door slecht verdedigen op een 2-3 voorsprong! Dit keer was het Stef Roelofs die voor 2 doelpunten aantekende.

Na de rust was het WVV die sterk uit de kleedkamer kwam en in de 50e minuut gelijk maakte. Een afstandsschot belande op de lat en de rebound werd binnengekopt: 3-3. Het duel was weer in evenwicht. De 2e helft werden er veel lange ballen gespeeld en veel fysieke duels uitgevochten op het slecht bespeelbare veld. Dit resulteerde in weinig grote kansen en zo bleef de eindstand 3-3. Al met al een vermakelijke middag en een terechte puntendeling.

Volgende week speelt TVC ’28 thuis tegen Gomos uit Norg, dat 8e staat op de ranglijst met 6 punten uit 4 wedstrijden. Om 14:00 wordt er afgetrapt.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws