Na corona wederom een International U12 Tournament bij TVC ’28 in Tubbergen

Op zondag 18 juni 2023 organiseert TVC’28 op sportpark De Grote Moat voor de 13e keer het Internationaal U12 voetbaltoernooi waaraan weer veel gerenommeerde teams deel zullen nemen. Diverse betaald voetbalorganisaties uit het buitenland hebben al toegezegd te zullen deelnemen zoals Schalke ’04, Hannover ’96, Borussia Mönchengladbach uit Duitsland en Randers FC uit Denemarken. Daarnaast zullen uit Nederland o.a. de FC Twente/Heracles Academie U12, FC Utrecht, FC Groningen, SC Heerenveen, FC Emmen en Cambuur Leeuwarden deelnemen. Vanzelfsprekend nemen ook TVC JO13-1 en het Team Gemeente Tubbergen JO13 deel. In het gemeentelijk team zijn van alle andere voetbalverenigingen in de gemeente Tubbergen spelers vertegenwoordigd. In totaal zullen er 12 teams deelnemen.

Doelstellingen International U12 Tournament
Belangrijke doelstellingen van het toernooi zijn het actief ondersteunen van de ontwikkeling van het jeugdvoetbal en het onderstrepen van de maatschappelijke positie van TVC ’28 in de gemeente Tubbergen. Daarom zal er, naast de JO13-1 van TVC’28 ook Team Gemeente Tubbergen JO13 deelnemen dat bestaat uit spelers van alle overige voetbalverenigingen uit de diverse kernen van de gemeente Tubbergen. Gezien het niveau van de deelnemers en de ervaringen van de 12 voorgaande edities is de organisatie ervan overtuigd dat het weer een spannend en attractief toernooi wordt. Team Gemeente Tubbergen JO13 zal gecoacht worden door Niels Kroeze. Hij is 35 jaar, komt uit Geesteren, heeft altijd bij STEVO gespeelt en is daar ook als trainer/coach begonnen. Inmiddels is hij 15 jaar trainer/coach bij diverse clubs en in het bezit van het UEFA B trainersdiploma. Momenteel traint/coacht hij Juventa 2 uit Wierden en KOSC 2 uit Ootmarsum. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij Soccer Camps United.

Succesverhaal Max Bruns

Een mooi succesverhaal is dat van Max Bruns, destijds voetballend bij MVV ’29. In 2013 zat Max in de definitieve selectie. Trainers waren toen Thomas Tijhuis en Brian Brokelman (zie foto) en die vonden al dat Max er bovenuit stak qua niveau. Dit is ook niet onopgemerkt gebleven door een scout van de FC Twente / Heracles Academie en vervolgens heeft hij dit traject al die jaren succesvol doorgelopen. Dit heeft er toe geleid dat Max Bruns in februari 2021 een 3-jarig profcontract bij FC Twente mocht tekenen!

Betaald voetbalorganisaties en Teun Koopmeiners
In het verleden zijn er diverse betaald voetbalorganisaties actief geweest met de lichting U12. Denk hierbij aan Feyenoord en Hertha BSC in 2008 die uiteindelijk ook de finale speelden (zie foto). Daarnaast is oud-international Peter Hoekstra ook als trainer bij FC Groningen U12 geweest. In 2007 floot Eric Braamhaar de finale tussen FC Utrecht en FC Groningen. Vanaf 2008 zijn er jaarlijks ook Belgische betaald voetbalorganisaties te bewonderen zoals KV Mechelen, Club Brugge en Lierse SK en ook Deense topclubs zoals Randers FC, Odense Boldklub en Viborg FF. Destijds werden er voor 64 buitenlandse spelertjes gastgezinnen geregeld. In 2009 wist AZ de finale te winnen van KV Mechelen. Speler van het toernooi werd Teun Koopmeiners. Gaaf om te zien dat 11 jaar later (oktober 2020) hij zijn debuut maakte in Oranje tegen Mexico.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws