Op Sportpark De Grote Moat trapte TVC’28 onder koude omstandigheden af tegen Robur et Velocitas uit Apeldoorn. Het rommelige van de wedstrijd tegen SDC’12 van afgelopen week was er nog niet helemaal af. TVC’28 begon wel sterker. In de 7e minuut werd Jeffrey Huizinga op goal afgestuurd door Bas Blokhuis. Zijn schot ging echter over het doel van doelman Koen Donker. Hierna werd het een wedstrijd waarin TVC’28 kansen probeerde te creëren maar hier niet in slaagde, terwijl de club uit Apeldoorn uit de counter gevaarlijk probeerde te worden en hier ook niet in slaagde. Balverlies van TVC’28 werd afgewisseld door balverlies van Robur et Velocitas. Na een halfuur kwamen er echter kansen voor het uitspelende team. Leon de Bok werd gevaarlijk vanaf rechts, maar keeper Ruud Hesselink pareerde zijn schot. Amper een minuut later kopte Oguzhan Bocu een bal op een haar na langs de verkeerde kant van de paal. In de 35e minuut toonde TVC’28 veerkracht met een goede actie van Daan Geerts, die zijn competitiedebuut maakte in het eerste elftal. Zijn pass vond Jeffrey Huizinga maar zijn schot ging hoog over het doel.

In de tweede helft was TVC’28 zonder goed te voetballen de betere ploeg. Het lichte overwicht resulteerde echter niet in grote kansen. In de 54e minuut was het zelfs Robur et Velocitas dat een grote kans wist te creëren over de linkerflank. Het schot in de verre hoek werd knap gepareerd door keeper Ruud Hesselink, die de rebound ook knap uit het doel wist te houden. Hieruit volgde een counter van TVC’28. Stef Roelofs werd diep gestuurd en vond Jeffrey Huizinga. Die zag de keeper iets te ver voor het doel staan en plaatste de bal fantastisch over de doelman in het doel: 1-0. Hierna wist Robur et Velocitias nauwelijk meer kansen te creëren. Bas Blokhuis schoot na een goede actie over de rechterflank goed in, maar keeper Koen Donker wist deze poging te keren. In de 61e minuut had Jeffrey Huizinga een goede vrije trap, de rebound schoot Stefan Huiskes in het zijnet. Het overige halfuur was vooral een periode van veel duels en veel balverlies waarin TVC’28 eigenlijk niet in de problemen kwam. Robur et Velocitas had wel drang naar voren maar was slordig dicht bij het zestienmetergebied van TVC’28. De opluchting was echter groot na het fluitsignaal van de scheidsrechter en TVC’28 kan blij zijn met de drie punten.

Volgende week ontvangt TVC’28 Luctor et Emergo op Sportpark De Grote Moat, aanvang 14:00.

TVC’28 2 wint overtuigend van Rigtersbleek 2

Ondanks het koude weer weet TVC’28 2 weer eens te winnen. Afgelopen zondagochtend stond de wedstrijd tegen Rigtersbleek 2 op het programma.

TVC 2 was de gehele wedstrijd de betere ploeg. Dit resulteerde na een half uur ook in een voorsprong voor TVC, doelpunt van Niek Droste. Hierdoor werd er zelfvertrouwen gewekt bij TVC’28, waardoor voor rust nog 3-0 op het scorebord kon worden gezet. Marc Oudehinken en Roy Alink wisten het net te vinden.

In het 2e bedrijf van de wedstrijd was het Rigtersbleek die iets scherper uit de voeten kwam. Toch was de defensie van Rigtersbleek onzorgvuldig met een terugspeelbal. Deze werd onderschept door Erik Olde Hampsink, 4-0. Na dit doelpunt verslapte TVC’28 iets en werd dit benut door Rigtersbleek, 4-1. TVC’28 bleef onzorgvuldig waardoor Rigtersbleek op de 4-2 had moeten komen maar verzuimde dit. Hierna kwam TVC’28 weer terug op niveau en dit resulteerde op vele doelpunten. Tim Semmekrot, Wiebe Penterman en Roy Alink wisten het net nog te vinden voordat de scheids affloot. Hiermee eindigde de wedstrijd in 7-1.

Volgende week staat wederom een thuiswedstrijd te wachten tegen Quick ‘20 2. Om 11.15 wordt er afgetrapt.

TVC’28 3
De wedstrijd van TVC’28 3 tegen Quick’20 4 is afgelast. Volgende week gaat het derde elftal op bezoek bij koploper De Zweef.