Op Sportpark Slangenbeek in Hengelo had TVC ’28 het eerste halfuur moeite met ATC’65. Waar de thuiswedstrijd destijds gemakkelijk gewonnen werd met een stand van 6 tegen 1, liet ATC’65 zich in de return van zijn goede kant zien met goed opportunistisch voetbal. De ploeg uit Hengelo wist het lichte overwicht echter niet om te zetten tot kansen. De eerste echte kans van TVC ’28 onstond na een halfuur uit een kans van ATC’65. Een goede aanval werd net buiten de zestien meter goed binnengeschoten, maar keeper Ruud Hesselink hield deze inzet er knap uit. Vervolgens had de doelman meteen oog voor aanvaller Okke Schepers, die hij met een lange trap wist te bereiken. Deze kopte door op Stef Roelofs, die knap de keeper voorbij wist te spelen en tekende voor 0-1 in het voordeel van de Tubbergernaren. Hierna werd er vrijwel niets meer gecreëerd en gingen de spelers rusten bij een stand van 0-1.

De tweede helft begon met een offensief van TVC ’28. De ploeg van Eric Lippold was met een duidelijke boodschap de kleedkamer uitgestuurd: snel de 0-2 maken. Dit lukte. Na een kleine 10 minuten wist Jeffrey Huizinga met een voorzet van rechts de bal op het hoofd te leggen van Tom Koelman, die beheerst in de verre hoek raak knikte: 0-2. Na het tweede doelpunt werd het een wedstrijd met een voetballend ATC’65 dat nauwelijks tot geen kansen wist te creëeren en een terughoudend TVC ’28 dat gevaarlijk werd uit de counter. De ingevallen Mick Schlepper kwam goed op van rechts, gaf de bal aan Stef Roelofs en zag de bal tegen de keeper aangeschoten worden, waarna hij zelf op een haar na de rebound naast de goal zag rollen. Aan de andere kant werd ATC’65 nog gevaarlijk door een bal via de lat over het doel te werken en een paar dreigende voorzetten af te leveren die net niet de juiste kleur wisten te vinden. Zodoende bloedde de wedstrijd dood en wist TVC ’28 de resterende minuten zakelijk uit te voetballen.

Volgende week speelt TVC ’28 1 op paaszaterdag thuis tegen Bon Boys 1. De wedstrijd zal beginnen om 18:30 op Sportpark de Grote Moat. 

Derde zege op rij voor TVC ‘28 2

Na twee eenvoudige winstpartijen (tweemaal 7-1) trof TVC ‘28 2 in Heino 2 een tegenstander van een ander kaliber. De groenhemden hadden een licht veldoverwicht, maar kwamen moeilijk tot kansen. Het lukte TVC ‘28 2 om de score te openen. Roy Alink gebruikte zijn lichaam goed waardoor hij alleen op de keeper af kon. Hij schoot beheerst binnen, 0-1. Dit was tevens de ruststand. Vlak na rust verdubbelde Niek Droste met een geplaatst schot de voorsprong, 0-2. Echter kwam Heino 2 via een ongelukkig eigen doelpunt terug in de wedstrijd, 1-2. In het laatste half uur bleef TVC 2 overeind door te vechten voor elke meter, waardoor het de punten mocht meenemen naar Tubbergen. Door deze zege nestelt de ploeg van Rene Remie zich stevig in de subtop van de Reserve Hoofdklasse. Volgende week zondag speelt het tweede om 11.15 een thuiswedstrijd tegen nummer 2 Rohda Raalte 2.

TVC ‘28 3 wint van Oldenzaal 2.

TVC ‘28 startte goed en kwam in de 8e minuut al op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Pim Schepers werd goed binnen geschoten door Daan Steenbakker. Waar TVC probeerde te voetballen  zocht Oldenzaal steeds de benen van de spelers uit Tubbergen.

Er werden kansen genoeg gecreëerd maar niet afgemaakt. Via Tom Oude Avenhuis en de lat kwam TVC ‘28 goed weg. In de 30e minuut kwam de thuisploeg op 2-0 door Arnout Harmsen. De bal kwam in de 16 meter voor de voeten en werd via zijn scheenbeen over de keeper geschoten.

Een aantal minuten later was het wederom raak. Roy Veldhuis gleed een pass van Wouter Veldhuis bij de 2e paal binnen. De volgende goal was een eigen doelpunt. Een speler van Oldenzaal zorgde met een sliding voor dat de bal in zijn eigen doel belandde. 4-0 en tevens de ruststand.

Na rust was TVC niet bij de les. Binnen 10 minuten stond het 4-2. Oldenzaal geloofde er weer in en probeerde wat te forceren. Pim Schepers en Tom Gast zorgden met een mooie solo over de as van en veld en een stiftje in de zestien meter over de keeper voor de 6-2 eindstand.

Volgende week zaterdag gaat TVC ‘28 op bezoek bij Quick’20 4

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws