Vandaag stond voor TVC 2 de zware thuiswedstrijd tegen nummer 2 Rohda Raalte 2 op het programma. TVC 2 hoopte zijn ongeslagen reeks in 2019 voort te zetten, met de teruggekeerde Bart Leemhuis in de basis-elf. Ook maakte keeper Ruud Hesselink zijn rentree, na langdurig blessureleed.

De blauwwitten begonnen voortvarend. Binnen 2 minuten had het een vlijmscherpe counter in petto, toen Gijs Kuipers de 1-0 aantekende door een knappe rush na een belangrijke balverovering op het middenveld van Niek Droste. TVC 2 liet het initiatief aan Rohda Raalte 2, maar bleef zeer compact staan en gaf geen kans weg. Zelf had het wel meermaals de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar de lat en een goed blok op de lijn zaten enkele keren in de weg.

In de tweede helft was het eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Het balbezit was voor Rohda Raalte 2, maar de kansen waren voor de blauwwitten. Helaas was de eindpass vaak net niet goed genoeg, en belandde een ziedend schot van rechtsback Wouter Eppink op de lat. Na 65 minuten raakte het fysiek spelende Rohda Raalt 2 hun linksback kwijt toen hij zijn tweede gele kaart pakte en daarmee rood zag. Vijf minuten later dacht TVC 2 de 2-0 te maken uit een vrije trap, maar Thomas Tijhuis zag zijn goal (voor TVC 2 de tweede week op rij) onterecht afgekeurd worden door een goudeerlijke (….) grensrechter. Vijf minuten voor tijd kwam dan wel eindelijk de beslissing in de wedstrijd, toen Kevin Stroot besloot om te scoren. Een counter werd knap uitgespeeld en goed binnen geschoten door de rechtsbuiten: 2-0.

Een hele knappe overwinning voor de mannen van René Remie, die de nul wederom wisten te behouden. De drie punten blijven op de Grote Moat door een geweldige teamprestatie. Volgende week heeft TVC 2 wederom een zware wedstrijd voor de boeg, als het op bezoek gaat bij de nieuwe nummer 2, Longa 2.