Aanstaande zaterdag om 14:30 mogen we eindelijk: aantreden in de halve finale van de beker! De tegenstand komt ditmaal weer uit de Achterhoek: VVL uit Lengel. Nee ik had er ook nog nooit van gehoord. Gelukkig mogen zij het hele eind hier naartoe komen rijden.

Nog even over de kwartfinale: die werd gespeeld tegen FC Trias uit Winterswijk, in een wedstrijd die de tweede helft pas echt begon en gewonnen werd met 5-2. Naast het feit te benadrukken dat die ook uit de Achterhoek kwamen valt daar niks meer over te zeggen. Daarvoor moet je minstens de halve finale bereikt hebben.

Nu, bijna twee maand later, is het dan ook wel hoog tijd om die halve finale te spelen. De eerste finalist is al bekend, Keijenburgse Boys (uit Keienborg, dat ligt ergens in de Achterhoek) en de finaleplaats ook al, Varsseveld, gelegen in de Achterhoek. Hoe verzin je het… Tubbergen ligt overigens niet in de Achterhoek, ik denk dat ze dat bij de KNVB even duidelijk moeten noteren.

Maar goed, die wedstrijd van zaterdag, daar gaat het hier om. De voorbereiding is goed; 4-3 winst op Quick na een 0-3 achterstand en na een matige competitiestart toch flink stijgende op de ranglijst, met veel doelpunten en goede inzet. Met goede moed kijken we dus uit naar zaterdag, die ondanks de status ‘halve finale’ toch door ons als een finale wordt gezien. De finale zou voor de helft van het team toch een mooie afsluiting kunnen zijn van de jeugdjaren bij TVC. Alle motivatie helpt.

Als team zouden wij het daarom geweldig vinden als er aankomende zaterdag om 14:30 grote getalen mensen aan de zijlijn staan om ons oerend hard naar de Achterhoek te schreeuwen. Het lijkt nu aan ons om eens goed gebruik te maken van het thuisvoordeel, gezien het Achterhoekse gehalte van deze bekercompetitie. Het is d’r op of d’r onder.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws