Voetballen in de 3e divisie is voor de jongens van TVC JO15-1 zwaar. Elke week voetballen tegen goed voetballende en fysieke tegenstanders hadden ons tot nu toe 11 punten opgeleverd, waarmee we op de 1 na onderste plek zijn beland. Toch is er onder leiding van Edward en Jeffrey veel plezier tijdens de trainingen en wordt er scherp en goed getraind. Afgelopen zaterdag uit naar Excelsior JO15-1 die op plek 2 staan. Moeilijke pot dus wederom en Edward vraagt me of ik een stuk wil schrijven voor op de website over de wedstrijd. “Tja Dion niet alleen schrijven en twitteren als het crescendo gaat is het bevel van de trainer”
We komen het veld op voor de warming up en dat ziet er ongeveer net zo uit als de wei van boer Pinners. Het is een grote knollentuin en Jeffrey zegt “ op zo’n veld zou het zo maar mogelijk kunnen zijn om punten te halen”. Na de warming up de kleedkamer in en Edward geeft aan dat de bal niet veel zal rollen en het dus neerkomt op inzet en vechtlust.
We begonnen de wedstrijd goed en een voorzet belande in de eerste minuut al op het hoofd van Casper die maar net over ging. Het veld was moeilijk bespeelbaar en we probeerden de bal zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander te houden om daar druk te zetten. Dat leverde na ongeveer 20 minuten spelen de 0-1 op. Onze verdediger vondt de vrijstaande Thijs koopman, die met een prima pass Rens wegstuurde. Rens deed daarna alles goed, hij sneed voor de verdediger langs, kwam vrij voor de goal, bleef rustig en scoorde beheerst. Prachtige goal. We hielden dit tot de rust vol en in de rust werd aangegeven dit zo vol te houden. We speelden prima en niemand verzaakte.“Geen terugspeelballen op de keeper” zei Edward bal naar voren en op dezelfde manier blijven voetballen.
De 2e helft was een kopie van de eerste. Met prima inzet en werklust werd er achterin niets weggegeven en we kwamen 7 minuten voor tijd zelfs op 0-2 door wederom een prima goal van Tim Lohuis. Zo werd er geheel verdiend gewonnen van de nummer 2 op de ranglijst en de jongens verdienen allemaal een compliment voor de enorme inzet die ze hebben laten zien. Een mooie uitslag om te vooruit te kijken  naar de resterende 5 wedstrijden, waarbij dus alles nog mogelijk is.