TVC ‘28 boekte vanmiddag op sportpark de Grote Moat een eenvoudige zege op het Oldenzaalse De Esch en eindigt als eerste in de poule. TVC ’28, dat een aantal basisspelers op de bank hield, kende een goede start van de wedstrijd.

Wedstrijdverloop:

Al in de 8e minuut kopte Mauro Plegt achter de doelman van de Esch. Zeven minuten later was het opnieuw Mauro Plegt, die een hoekschop van Jeffrey Huizinga binnen kon koppen. TVC ’28 bleef de hele eerste helft domineren en De Esch kwam maar sporadisch op de helft van de tegenstander zonder echt kansen te creëren. In de 31e minuut was er een goede doelpoging van Sjoerd Oosterik, maar zijn schot ging rakelings naast. In de 43e minuut kon Stef Roelofs een prima aanval, die liep via Joren Bosch en Jeffrey Huizinga doeltreffend afronden, door de bal eenvoudig binnen te tikken.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, al nam de concentratie wel af bij de spelers. Zo’n slordigheid leidde in de 68e minuut tot knullig balverlies op het middenveld, wat door de nummer 10 van de Esch, Bart Iepma, uitstekend werd afgestraft. Hij lobte de bal van grote afstand over de iets te ver voor zijn doel staande Bram Kamphuis, die verder bijna niets te doen heeft gehad in deze wedstrijd. Nadat Thijs Koopman 2 keer dicht bij een doelpunt was, maar zijn kopballen gekeerd zag worden door de goed keepende doelman van de Esch, was het slotakkoord wederom voor TVC ’28. In de 82ste minuut passeerde Sjoerd Oosterik de keeper met een geplaatst bal in de verre hoek, na een assist van invaller Daan Geerts. Een prima overwinning door een gretig en beweeglijk spelend TVC ’28. Volgende week begint het echte werk voor het vlaggenschip van TVC ’28 met de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Tubantia uit Hengelo. De wedstrijd begint om 14.00 uur op Sportpark de Grote Moat te Tubbergen.

Scoreverloop:

8e minuut 1-0 door Mauro Plegt

15e minuut 2-0 door Mauro Plegt

43e minuut 3-0 door Stef Roelofs

68e minuut 3-1 door Bart Iepma

82e minuut 4-1 door Sjoerd Oosterik

TVC 2 bekert verder

Na winstpartijen tegen KOSC 2 en De Tukkers 2 moest het tweede elftal afrekenen met RSC 2 om de poulefase winnend af te sluiten. In een sterke openingsfase creëerde TVC kans op kans, maar ontbrak het aan scherpte in de afronding. Uiteindelijk brak Tim Semmekrot de ban en zorgde hij even later ook voor een tweede treffer, 2-0. Nog voor rust deden de bezoekers wat terug, 2-1. In de tweede helft bleef TVC 2 de bovenliggende partij maar was het onzorgvuldig in de eindfase. Zo’n tien minuten voor tijd was het Thom Gast die van dichtbij de zege veilig stelde, 3-1. Volgende week start TVC 2 de competitie met een thuiswedstrijd. Om 11.15 uur wordt afgetrapt tegen AWC 2 uit Wijchen.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws