Met een mooie overwinning op Longa’31 vorige week, konden we vandaag op het vroege tijdstip (7.15 aanwezig en ingaan van de zomertijd) de bus in voor een inhaalwedstrijd richting Didam waar DVC’26 2 de tegenstander was. In eerdere jaren is gebleken dat dit een tegenstander is die op het scherpst van de snede wil spelen.

Het begin van de wedstijd was voor DVC. Zij hadden het meeste balbezit en zorgde voor enkele aanvallen die weinig tot geen gevaar opleverden. DVC kwam er vaak snel uit met lange ballen op de snelle en handige vleugelspelers. Na een matige start van de wedstrijd ontstonden de eerste kansen voor beide teams. Allereerst werd Erik olde Hampsink vrij voor de keeper gezet, maar zag zijn schot geblokt worden voor de doellijn. Ook een goede voorzet van Niek Droste leverde een kopkans op voor Marc Oudehinken die op de lat uiteenspatte. Niet veel later wisten we het aluminium nog een keer te raken en kwam ook DVC oog in oog te staan met Ruud Hesselink. Laatstgenoemde redde overigens subliem. Waar de warrig fluitende scheidsrechter enkele veelbelovende aanvallende situaties affloot vanwege een overtreding van de tegenstander, zochten we de kleedkamer op met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. DVC ging iets aanvallender spelen, maar liepen telkens vast op onze solide achterhoede en een goed keepende Ruud Hesselink. Ons veldspel werd ook wat beter, echter waren we niet scherp in de eindfase van de aanval. Na twintig minuten brachten we de eerste wissels en kwamen Tim Semmekrot en Thom Gast in het veld. Dit resulteerde direct in een aantal goede mogelijkheden, waarbij o.a. een doelpoging van Thom Gast uit een scrimmage van de doellijn werd gehaald. Ook enkele goede 1 tegen 1 duels werden aanvallend niet uitgespeeld, waardoor we genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

Wederom een wedstrijd waarin we ons niet gewonnen gaven. Zelfs niet met enkele wisselingen in de selectie vanwege het aantal afwezigen. Waar TVC op basis van de kansverhouding het meeste recht had op de overwinning, wisten de mannen van René Remie vandaag aanvallend niet het verschil te maken. Volgende week staat de uitwedstrijd bij De Zweef 2 op het nieuwe kunstgrasveld in Nijverdal op het programma.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws