Dinsdagavond stond de prachtige bekerwedstrijd TVC ’28 2 – vv Reutum 1 op het programma.

Reutum verloor de eerste wedstrijd verrassend van vv Hoeve Vooruit 1 en TVC versloeg Fleringen 1.

Bij winst zou TVC dus goede zaken doen om een ronde verder te komen.

Roy was nog op vakantie, Tim Semmekrot was nog geblesseerd en Rob Koopman heeft na zijn goede voorbereiding in het tweede elftal een plaats bij het eerste verdiend.

Van het 1e kwamen Niek Staarink en Joren Bosch.

Het vele toegestroomde publiek kon genieten van een gelijk opgaande eerste helft met veel passie en strijd aan beide zijden. De eerste 10 minuten zette TVC 2 druk, maar Reutum voetbalde daar redelijk doorheen. Langzaam kregen zij meer grip op de wedstrijd en waren er kansen aan beide zijden. In de omschakeling wist Reutum steeds gevaarlijk te worden met vooral hun gevaarlijke snelle spitsen voorin. TVC 2 mocht voetballen en Reutum zakte iets in om vervolgens te wachten op het counter moment. Aangezien de thuisploeg vaak onnauwkeurig was in de eindpass waren er dus steeds mogelijkheden op een uitbraak. Toch vielen vlak voor rust de grootste kansen voor het doel van Reutum, maar was TVC 2 niet scherp genoeg. Hierdoor was na een boeiende eerste helft de ruststand  zoals die begon.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld grotendeels hetzelfde, maar was 5 minuten na rust de grote mogelijkheid voor Jop om de score voor TVC te openen, maar 1 op 1 met de keeper schoot hij de bal naast het doel in plaats van de bal langs de doelman te spelen en binnen te schieten. Wouter moest geblesseerd het veld verlaten en Tim Waayer was zijn vervanger. Reutum had nu iets meer dreiging en enkele grote kansen waren het gevolg. Het was een spannende wedstrijd geworden en wie zou de score openen? Het spel lag volledig open en er waren over en weer kansen. Tot in de 59’ minuut Jochem in de 16 over de knie ging en de bal op de stip ging. Jochem legde aan maar de keeper redde goed. Maar in de rebound was het Joren die attent was en hard de 1 – 0 binnenschoot. Kevin had inmiddels de moe gestreden Niek Droste vervangen en TVC 2 knokte om de voorsprong vast te houden. Reutum zette nog een tandje bij en was af en toe zeer gevaarlijk. Het geluk was ook aan onze zijde deze avond want over de scheids en de gemiste kansen van de bezoekers mochten we niet klagen. Maar de discipline en werklust bracht ons zelfs op 2 – 0. Want in de voorlaatste minuut kreeg Reutum een corner, de keeper ging mee en het zou een van de laatste wapenfeiten van de officiële speeltijd zijn. Maar de afgeslagen bal kwam voor de net ingevallen Bart en met een mooie pass zette hij Jochem aan het werk. Jochem hield snelheid en van grote afstand schoot hij in het lege doel, 2 – 0. In de extra tijd kreeg Kevin de bal nog op de handen en benutte Reutum de terecht gegeven penalty, 2 -1. Dit was teven de eindstand.

Een zwaar bevochten overwinning en een goede uitgangspositie om de volgende ronde te halen. Dan moet er zaterdagavond een goed resultaat worden behaald uit bij Hoeve Vooruit 1, aanvang 18.00 uur.

Tot dan….

TVC’28 2 – vv Reutum 1   2 – 1 ( 0 – 0 ).

59’ min. 1 – 0 Joren Bosch

89’ min. 2 – 0 Jochem Jansen  assist Bart Leemhuis

91’ min. 2 – 1 (pen.)