Bij aanvang van de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de overleden voorzitter van TVC 1, Hans Hofsté. In de gestage regen ging TVC 1 fel van start en zette Tubantia 1 vroeg onder druk. Gaandeweg de eerste helft kwam de wedstrijd in evenwicht. De wedstrijd speelde zich met name af buiten de beide strafschopgebieden. Hoogtepunten waren in de eerste helft schaars en noemenswaardig zijn alleen de 3 gele kaarten aan de kant van Tubantia 1 wegens praten tegen de goed leidende scheidsrechter, Bjorn Kuiper.

In de 2e helft regende het niet alleen veel hemelwater, maar ook doelpunten! In de 48e minuut zette Tom Koelman met een steekpass Mauro Plegt vrij op de 16 meterlijn en hij lobde de bal over de uitkomende keeper: 1-0. TVC 1 kon slechts 10 minuten van de voorsprong genieten. Een vrije trap van Tubantia 1 belandde op de lat en werd in de rebound in het doel gekopt: 1-1. TVC 1 toonde veerkracht en binnen 5 minuten kwam het weer op voorsprong. Stef Roelofs speelde zich knap vrij en zijn schot werd geblokt, waarna Stefan Huiskes de bal voor zijn voeten kreeg en de bal beheerst in de verre hoek schoof: 2-1.

TVC 1 had nu het betere van het spel en er kwamen kansen; Mauro Plegt kon, na een goede aanval, de voorzet van Stef Roelofs net niet tot doelpunt promoveren. Toch werd het 2-2.

Omdat de verdediging van TVC 1 niet fel genoeg voor de bal ging , had de spits van Tubantia 1 alle ruimte de bal achter keeper Bram Kamphuis in het doel te schieten. Daarna was het Tubantia 1 die druk zette. Maar één van de counters van TVC 1 moest met een overtreding gestopt worden. De hier op volgende vrije trap werd door de inmiddels ingevallen Jeffrey Huizinga laag en hard in het strafschopgebied geschoten. De bal werd door een verdediger van Tubantia 1 tegen een medespeler aangeschoten en caramboleerde het doel in: 3-2. Tubantia 1 probeerde nog een gelijkspel af te dwingen maar TVC 1 hield stand en na een enigszins grimmige sfeer in de laatste minuten, maakte de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd. TVC 1 heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen! Hopelijk kunnen de mannen van Marcel Waaijer hier volgende week in de uitwedstrijd tegen De Zweef 1 een passend vervolg aan geven. De aftrap in Nijverdal is om 14.00 uur.

TVC 2 wint van AWC 2
TVC 2 trad vandaag in de eerste competitiewedstrijd thuis aan tegen AWC 2. Het begon meteen voortvarend: binnen 4 minuten schoot Gijs Kuipers de bal al binnen: 1-0. De blauwwitten drukten door, met als resultaat dat Niek Staarink binnen het kwartier de voorsprong verdubbelde. Het was nog altijd niet op, toen Gijs Kuipers vlak voor rust voor de tweede keer het netje liet bollen en de 3-0 ruststand aantekende.

In de tweede helft was het zaak voor TVC om geen tegengoals tegen te krijgen. Het was echter AWC dat binnen 1 minuut de 3-1 aantekende via een scherpe counter. De mannen van René Remie toonden echter veerkracht en hielden het achterin dicht. Tien minuten voor tijd was het Olivier Gillis die met een karakteristieke karatetrap de 4-1 eindstand aantekende. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen RKZVC 2.