Wedstrijden JO17-1 en JO13-1 worden in extremis beslist; JO19-1 wint en JO15-1 verliest

Afgelopen weekend kwamen de jeugd selectieteams van TVC ’28 wederom in actie. De JO19-1 wint van Epe en de JO13-1 kent na twee wedstrijden de maximale score. De JO17-1 en JO15-1 wisten niet te winnen.

TVC JO19-1 wint ruim van SV Epe.

Afgelopen zaterdag heeft JO19-1 het opgenomen tegen SV Epe. Beide teams hadden één punt behaald uit de eerste twee wedstrijden en dus zou een overwinning bijzonder welkom zijn voor beide teams.

JO19-1 was het eerste helft oppermachtig. In het begin was er nog even de dreiging van SV Epe door lange ballen achter de verdediging. Daarna nam TVC JO19-1 het over. Er werden veel kansen gecreëerd en gelukkig ook afgemaakt. Na 30 minuten stond het 4-0 door goals van Dennis Dijkstra, Sem Weghorst, Thijs Koopman en Levi Koopman.

Na rust kwam SV Epe nog met veel energie uit de kleedkamer en maakte na een uur spelen de 4-1. Daarna was het TVC dat de controle overnam. Via goals van Levi Koopman en Luuk Schepers werd de eindstand op 6-1 bepaalt.

Ondanks het carnavalsweekend zal TVC JO19-1 wel in actie komen. Om 12:30 wordt er afgetrapt in Enschede tegen Achilles E (PFA) JO18-1.

TVC JO17-1 verliest in de slotseconde van Tubantia JO17-1

Met zijn woorden ‘meer geluk dan wijsheid’ nam de trainer van Tubantia afgelopen zaterdag de felicitaties in ontvangst na een 2-3 overwinning op TVC JO17-1. TVC was de wedstrijd namelijk op overtuigende wijze begonnen en scoorde al snel na goed veldspel. Na dit doelpunt hield de druk en veldoverwicht nog even aan, maar naarmate de helft voortging kantelde dit evenwicht. Zo kon Tubantia voor het rustsignaal twee scoren; één keer uit een hoekschop en één keer na een vrije doorgang voor hun spits.

Na wat aanpassingen kwam TVC goed uit de rust. Er werd minder weggegeven en er ontstonden kansen. Het duurde niet lang voordat het gelijk stond. TVC bleef daarna aandringen, maar kon niet doordrukken en zich daarmee belonen voor de geleverde strijd. Een hoekschop in de laatste seconde van de wedstrijd zorgde er alsnog voor dat Tubantia de overwinning kon binnenhalen.

TVC JO17-1 zal op 4 maart weer in actie komen, ditmaal tegen BWO. Om 15:00 wordt er afgetrapt.

TVC ’28 JO15-1 verliest verdiend van Luctor et Emergo JO15-1.

TVC ’28 JO15-1 heeft afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd van de 3e fase verdiend verloren van Luctor et Emergo.

In de eerste helft was het vooral Luctor die een aantal keer voor het doel van Thomas Roelofs gevaarlijk werd. Dit leidde in minuut 3 tot de 1-0, na matig verdedigen kon de goedspelende linksbuiten van Luctor de bal vrij voorgeven, deze werd binnengeschoten door de rechtsbuiten. Na de 1-0 kwam TVC iets beter in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft volgde er een enorme kans voor de goedspelende Dirk Stokkelaar, die zijn één op één poging met de keeper net langs de verkeerde kant van de paal zag rollen. In de 21e minuut kwam de 1-1 redelijk uit de lucht vallen. Een vrije trap werd niet goed verdedigd door Luctor en Siem Busscher was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten. Vlak voor rust viel er een goal aan de kant van Luctor, hierdoor ging TVC met een 2-1 achterstand de rust in, gezien het spelbeeld was dit een terechte tussenstand.

In de tweede helft werd er 2x gewisseld aan de kant van TVC. Thijs Lenferink en Brent Wentrup kwamen in het veld voor Jent Koopman en Pieter Koers. De 2de helft was nog maar net begonnen of we keken al tegen een 3-1 achterstand aan. Vervolgens kregen we iets meer grip op het spel van Luctor. Ongeveer een kwartier voor tijd ging TVC wat opportunistischer spelen, de centrale verdediger Siem Busscher ging voorin spelen. Hierdoor leverde TVC achterin veel snelheid in waar Luctor een aantal keer gevaarlijk door werd. Met nog 8 minuten op de klok schatte de keeper van Luctor een bal verkeerd in, waardoor Siem vrij makkelijk raak kon schieten. Stand 3-2 en de spanning was weer helemaal terug. TVC probeerde door te drukken maar kreeg helaas de 4-2 in een counter om de oren.

TVC verliest dus verdiend van Luctor et Emergo, de club uit Almelo staat met 2 gespeelde wedstrijden op de eerste plaats. TVC heeft 1 wedstrijd gespeeld en staat nog op de hatelijke nul punten. TVC speelt op 4 maart de volgende wedstrijd, er wordt dan om 12:30 afgetrapt op sportpark De Grote Moat tegen Gramsbergen JO15-1.

TVC JO13-1 wint vlak voor tijd knap van Dedemsvaart

Op zaterdag 11 februari speelden we een uitwedstrijd tegen DVC Dedemsvaart. We vertrokken vroeg op weg naar Dedemsvaart. Het was voor ons een onbekende tegenstander dus we waren extra nieuwsgierig. Na een goede warming up begonnen we fel aan de wedstrijd. In de eerste minuten zette Jelmer met een mooie pass Siem alleen voor de keeper. Jammer genoeg hield de keeper de bal tegen. Daarna had DVC een tijdje meer balbezit waardoor wij onder druk werden gezet. Gelukkig stonden we achterin goed opgesteld en konden we deze fase de 0 houden. Daarna kwamen we weer wat meer terug in ons spel en creëerden we ook weer wat kansen waarvan we er helaas nog geen konden benutten. Door een goed uitgespeelde kans van DVC kregen we een corner tegen. Deze corner ketste ongelukkig via de paal en een TVC-verdediger in het doel: 1-0 DVC. Met deze stand gingen we de rust in.

Vol goede moed begonnen we aan de 2de helft. We kwamen goed uit de startblokken en dat resulteerde al in een paar kleine kansjes. Het doelpunt hing in de lucht. En niet veel later scoorden wij de gelijkmaker. Na een goede aanval kregen we een corner die heel mooi werd benut door Siem met zijn hoofd. Daarna gingen beide teams gelijk op. We creëerden veel kansen omdat er veel ruimte lag achter de verdediging van DVC.  Toen wij de druk weer konden opvoeren werd dat 3 minuten voor tijd ook beloond met een mooi doelpunt. Na een mooie steekpass van Sem stond Hidde 1 op 1 met de keeper, speelde hem uit en schoot de bal in het net: 1-2. Dit was gelijk de eindstand van een mooie wedstrijd en nemen we de 3 punten weer mee naar huis.

Volgende week helaas geen wedstrijd maar wel een gezellig carnaval: alaaf!

Op 4 maart spelen we thuis tegen Luctor et Emergo om 10:30.