TVC ‘28 boekte vanmiddag een uiterst belangrijke overwinning op WAVV uit Wageningen en wist in een rechtstreeks duel het klasse-behoud in de eerste klasse veilig te stellen. Met slechts één punt voorsprong op WAVV zou in deze wedstrijd beslist worden welke ploeg veroordeeld zou zijn tot het spelen van de nacompetitie.

Wedstrijdverloop
Om 14.00 uur was vanmiddag de aftrap op het sportpark de Grote Moat in Tubbergen voor de zeer belangrijke wedstrijd voor TVC ’28 voor rechtstreekse handhaving in de eerste klasse. De wedstrijd werd door TVC ’28 wat nerveus begonnen en de eerste kans was voor WAVV, maar gelukkig werd een doelpunt in de 9e minuut afgekeurd wegens buitenspel. Na dit nerveuze begin kreeg TVC ’28 langzaam een veldoverwicht. Een vrije trap van Okke Schepers in de 11e minuut werd door de doelman van WAVV gepareerd en Stef Roelofs kon de rebound niet verzilveren. Vlak daarna in de 13e minuut was er een grote kans voor Tom Koelman, maar ook hij trof geen doel. TVC ’28 kreeg steeds meer kansen door onder andere Stef Roelofs en Okke Schepers maar het duurde tot de 31ste minuut voordat TVC ’28 eindelijk op voorsprong kwam.

Na een verre ingooi door Kelvin Stopel kwam de bal voor de voeten van Okke Schepers, die zich dit buitenkansje niet liet ontgaan en de bal in de linkerhoek van het doel van WAVV plaatste. WAVV kwam na deze goal beter in zijn spel en kreeg in de 37ste minuut een grote kans, waarbij de doelman van TVC ’28 reeds was omspeeld maar het de aanvaller niet lukte om vervolgens de bal in het doel te plaatsen. Stef Roelofs kreeg daarna nog een vrije kop-kans, maar ook WAVV was nog gevaarlijk vlak voor rust met een schot net over het doel van Ruud Hesselink. Na de rust begon WAVV wat opportunistischer te spelen, maar gaf daardoor ook wat meer ruimte weg aan de aanvallers van TVC ’28. Tussen de 63ste en 67ste minuut waren er zeer grote kansen voor Okke Schepers, Stef Roelofs en Daan Geerts, maar zij wisten allen geen doel te treffen. Een loepzuivere strafschop voor TVC ’28, werd door de overigens goed leidende scheidsrechter Bjorn Kuiper over het hoofd gezien, toen Okke Schepers binnen het strafschopgebied werd gevloerd.

De kansen bleven zich voordoen voor TVC ’28 maar Stef Roelofs, Daan Geerts en Jeffrey Huizinga wisten maar niet de beslissende slag uit te delen, waardoor WAVV kon blijven hopen op een goede afloop.

In de 83ste minuut was Okke Schepers gevaarlijk met een afstandsschot, maar zijn poging belandde op de paal en ook de rebound kon niet door Daan Geerts worden afgemaakt. In de 84ste minuut faalde Daan Geerts oog in oog met de doelman van WAVV. Uit het niets kwam daar ineens de gelijkmaker door WAVV in de 90ste minuut, waardoor de spanning alleen maar toenam. Een minuut later was het uiteindelijk Daan Geerts die de bevrijdende treffer kon aantekenen door de doelman van WAVV te omspelen en de bal binnen te tikken. TVC ’28 handhaaft zich door deze overwinning in de eerste klasse en kan zich weer opmaken voor de derby’s tegen STEVO volgend seizoen.

Scoreverloop:

31ste minuut 1-0 door Okke Schepers
90ste minuut 1-1 door WAVV
91ste minuut 2-1 door Daan Geerts

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws