Afgelopen zondagmiddag speelde TVC ’28 de 2e wedstrijd van de competitie in Beek-Ubbergen tegen BVC’12.

[mpc_textblock content_width=”100″ font_preset=”mpc_preset_5″ font_color=”#333333″ font_size=”16″ font_line_height=”1.5″ font_transform=”none” font_align=”justify”]Vorige week waren de mannen van Michiel Mensink en Koen Reinerink de competitie goed begonnen door een overtuigende overwinning van 3-0 te behalen op het altijd stugge vv Heino.

In die wedstrijd kon Mensink, vanwege blessures, nog geen beroep doen op Okke Schepers, Mart Groothuis, Maarten Oude Avenhuis en Mick Schlepper. In de laatste vrijdagtraining bleek alleen Maarten Oude Avenhuis fit genoeg om bij de wedstrijdselectie tegen BVC’12 aan te sluiten.

TVC ’28 starte daarom ook met dezelfde 11 als de week ervoor tegen vv Heino. In Beek-Ubbergen starte de wedstrijd om 14 uur op kunstgras in een herfstachtige ambiance.

TVC ’28 begon sterk en creëerde gelijk een kans via Stefan Huiskes. Zijn schot belandde helaas naast de goal. Even later werd Maarten Booyink zijn kopbal van de lijn gered door een verdediger van BVC. Ook Wessel Hofste kreeg nog een grote kans. Niek Staarink controleerde een lange bal goed en legde deze klaar voor Wessel Hofste, maar hij schoot hard over. De eerste 100% kans was echter voor BVC deze middag. Een foutje van Thijs koopman werd bestraft met een penalty. Keeper Ruud Hesselink hield TVC ’28 in de wedstrijd en stopte de goed ingeschoten penalty. TVC ’28 kreeg weer vertrouwen en daar was dan ook de verdiende 0-1. Niek Staarink tikt de bal subtiel in de verre hoek na een scherp aangesneden voorzet van Wessel. Dit was tevens de ruststand.

TVC ’28 begon slap na rust en BVC scoorde de gelijkmaker uit een corner. De ruggen werden snel gerecht en al snel kwamen de Tubbergernaren weer op voorsprong. Na goed aangeven van Niek Staarink schoot Stef Roelofs de 1-2 binnen. BVC had een mindere fase en TVC ’28 ging daar goed mee om. Wessel Hofste reageerde alert op een te korte terugspeelbal. Hij omzeilde de keeper en schoot TVC ’28 naar 1-3. Niet veel later dribbelde Wessel Hofste het strafschopgebied binnen en werd neergelegd. Stefan Huiskes faalde niet en benutte de strafschop, 1-4. Nu vasthouden en de 3 punten mee naar huis, zou je denken… Het werden nog hele spannende minuten. BVC was zeer gevaarlijk uit standaardsituaties. De lange nummer 4 kopte weer een cornerbal binnen. Stand 2-4. Niet veel later schoot BVC in de 70e minuut de 3-4 binnen. Dan sta je weer met beide benen op de grond. De mannen van Michiel Mensink kwamen met geluk weg, want weer uit een corner was het BVC die gevaarlijk werd. Gelukkig belandde het schot op de lat. Invaller Jochem Jansen reageerde snel op een bal en werd in het strafschopgebied neergelegd: Penalty! Stefan Huiskes nam de aanloop en faalde. Zijn strafschop werd gekeerd door de keeper van BVC. In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde BVC gevaarlijk te worden door lange ballen, en wederom kregen we  een corner tegen. De keeper van BVC ging mee naar voren, maar gelukkig werd deze corner slecht genomen en uitverdedigd. Jeffrey Huizinga kreeg de bal maar schoot vanaf de middellijn net naast het open doel. In de laatste minuut kwam TVC ’28 er nog een keer gevaarlijk uit. Stef Roelofs was sneller dan zijn tegenstander en speelde de keeper uit, 3-5. En daar was eindelijk het eindsignaal. 3 punten en de koppositie! Volgende week wacht TVC een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 Rohda Raalte. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt in Tubbergen.[/mpc_textblock]