TVC ’28 handhaaft zich in 4e Divisie na doelpuntrijk gelijkspel tegen Heino

TVC ’28 heeft zich gehandhaafd in de 4e Divisie. Na een spektakelstuk op De Grote Moat stond na negentig minuten een 3-3 eindstand op het scorebord. Na het laatste fluitsignaal moest TVC nog even wachten op resultaten op andere velden, maar vanwege twee gelijke spelen is TVC verzekerd van nog een jaar divisievoetbal.

In de eerste helft gebeurde er zoveel dat het net zo goed de hele wedstrijd had kunnen zijn. Binnen vijf minuten stond TVC ’28 alweer op een 2-0 voorsprong. Eerst schoot Mart Groothuis de 1-0 tegen de touwen, die gevonden werd door Holsink na een fraaie actie van Staarink op de rechterflank. Twee minuten later was het Sam Holsink die de 2-0 van dichtbij binnenschoot. Een droomstart voor TVC, maar deze voorsprong vasthouden bleek een lastig karwei. Heino was dreigend en Leferink kopte na twintig minuten de aansluitingstreffer binnen uit een corner. Twee minuten later scoort Heino de gelijkmaker door een verre ingooi die uiteindelijk bij de tweede paal werd binnengekopt. Binnen het half uur kwam Heino nog op voorsprong waardoor TVC met een achterstand de rust in ging.

De tweede helft vloog het spelbeeld heen en weer maar leverde minder doelpunten op. Koen Fleer, die nog maar net in het veld stond omdat hij de geblesseerde Booijink verving, kopte fraai de 3-3 binnen en zette de stand gelijk. Het bleef lang spannend op De Grote Moat, beide teams kregen mogelijkheden tot de 4-3, maar deze bleef uit. Bij het laatste fluitsignaal lieten meerdere spelers zich op de grond zakken van vermoeidheid, gelukkig was er tijd om even te rusten tot de uitslagen van de andere velden binnenkwamen. Vanwege gelijke spelen van Longa en Buitenpost is TVC niet meer te passeren door de beide ploegen en is het verzekerd van een ticket voor de Vierde Divisie komend seizoen. Een topprestatie van de ploeg van trainer Berthil ter Avest.

Volgende week speelt TVC ’28 het uitduel tegen Buitenpost. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws