TVC ’28 1 wint eenvoudig van De Zweef 1

De Zweef een maatje te klein voor TVC '28: 4-0.

[mpc_textblock content_width=”100″ font_preset=”mpc_preset_5″ font_color=”#333333″ font_size=”16″ font_line_height=”1.5″ font_transform=”none” font_align=”justify”]Afgelopen zondag moesten de mannen van trainer Michiel Mensink tegen het laag geklasseerde De Zweef uit Nijverdal. Deze tegenstander, voorgaande jaren nogal eens een lastige opponent, was duidelijk een maatje te klein en werd dan ook met duidelijke cijfers verslagen: 4-0.

In het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat TVC ’28 de bovenliggende partij was. Nadat TVC ’28 al een drietal kleine kansjes onbenut had gelaten, was het in de 7e minuut Thijs Koopman die uit een goede corner, van dichtbij en boven alles en iedereen uit, onhoudbaar raak kopte. TVC ’28 werd in de navolgende fase wat slordig in de passing waardoor het nogal eens balverlies leed, maar De Zweef wist bij balbezit niet gevaarlijk te worden. Na 20 minuten spelen was TVC ’28 weer bij de les en uit één van de goed lopende aanvallen over meerdere schijven speelde Okke Schepers Jeffrey Huizinga aan, die de bal ongehinderd van een meter of 25 laag in de hoek van het doel schoot. Kort daarna was het Daan Geerts die de toeschouwers van TVC ‘28 liet juichen. Na een mooie solo over het middelveld en een goede pass naar de linkervleugel, kreeg hij de bal in het strafschopgebied terug en kon binnenschieten. TVC ’28 kwam hiermee op een riante 3-0 voorsprong. Tot aan de rust controleerde TVC ’28 de wedstrijd en De Zweef was feitelijk onmachtig om gevaarlijk te worden. Veel gebeurde er niet meer tot aan de rust; noemenswaardig is nog de uittrap van keeper Ruud Hesselink, die de bal op de stropdas van Okke Schepers legde.

De Zweef kwam na de rust aanvankelijk feller uit de kleedkamers. Ze hadden meer balbezit en gingen de duels beter aan. Dit duurde echter niet lang; na 10 minuten kreeg TVC ’28 de wedstrijd weer in handen maar uitgespeelde kansen deden zich niet voor, zij het dat Okke Schepers een vrije trap op de paal schoot. Toch werd het 4-0. Daan Geerts dribbelde richting het strafschopgebied, met een mooie lichaamsschijnbeweging stuurde hij de tegenstander het bos in en rondde koelbloedig af. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Helemaal toen de Zweef een makkelijk gegeven strafschop gekeerd zag door keeper Ruud Hesselink. TVC ’28 was duidelijk de betere ploeg. Verdedigend stond het goed, het controleerde de wedstrijd en kwam nog enkele keren voor het doel van de tegenstander zonder de score verder te verhogen, Al met al was het een makkelijke middag voor TVC ’28 en was de overwinning meer dan verdiend. Volgende week staat weer een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen ROHDA Raalte. De aftrap is om 14.00 uur.[/mpc_textblock]

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws