TVC ’28 1 verstoort verjaardagsfeest Stevo 1 niet

Stevo  beloonde zichzelf door, op de 86e verjaardag van de club uit Geesteren, met 1-0 te winnen van TVC ’28. Onder grote belangstelling, ook van de vele supporters uit Tubbergen, vond wederom de derby van het oosten plaats in Geesteren. De grote vraag was natuurlijk of TVC ’28 de koppositie kon handhaven na de uitstekende start van de competitie. Gezien de grote nederlaag van Stevo vorige week tegen Orion, was de club uit Geesteren er veel aan gelegen om het een en ander recht te zetten. Kortom genoeg voortekenen voor een spannende derby.

Wedstrijdverloop
Beide ploegen begonnen aarzelend aan de wedstrijd. TVC ’28 probeerde te combineren, maar door het hobbelige veld en het fysieke spel van Stevo viel er weinig te genieten. Een schot van Stef Roelofs en een schot van Maarten Booijink waren de spaarzame hoogtepunten van de eerste helft voor TVC ’28. Stevo stelde daar ook niet veel tegenover. Een schot van Mauro Plegt ging hoog over het doel van Ruud Hesselink. Beide teams starten de 2e helft in dezelfde samenstelling.
Uit het niets scoort de Thijs Niemeijer van Stevo met een lobje over de keeper. In de 53ste minuut red Roy Kreuwel goed op een inzet van Stefan Huiskes. Ruud Hesselink moet vervolgens corrigerend optreden op een schot van Niels Wigger. In de 65ste minuut spat een geweldige vrije trap uiteen op de kruising. Hier komt Stevo goed weg. Een gevaarlijk schot van Mauro Plegt gaat rakelings over. Roy Wigger van Stevo schiet van dichtbij over. Hier zwijnt TVC ’28. In de 82ste minuut krijgt Thijs Koopman een rode kaart voor een overtreding op een doorgebroken speler. Weer een grote kans voor Stevo, maar de bal verdwijnt in het zijnet. Een kopbal va Maarten Booijink gaat naast het doel. Op basis van inzet en strijdlust een verdiende overwinning voor Stevo.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws