Op Sportpark de Peuverweide werd na enige vertraging afgetrapt in gemoedelijke omstandigheden voor de derby. Waar STEVO zich al vastgenesteld heeft in de bovenste helft van de ranglijst, heeft TVC de punten hard nodig in de onderste regionen.
De eerste helft had grotendeels hetzelfde spelbeeld: TVC probeerde voetballend kansen te
creëren, waarna STEVO gevaarlijk probeerde te worden uit de tegenaanval.
In de 7e minuut was het raak voor STEVO. Na een aanval van TVC werd er razendsnel gecounterd, waaruit Niels Wigger uit de rebound de bal binnen
kon werken: 1-0.
Het vervolg van de eerste helft probeerde TVC wederom zo veel mogelijk de voetballende oplossing te zoeken. Tot op zekere hoogte wist TVC meerdere keren voor enig gevaar te zorgen, maar echt grote kansen kwamen er niet. STEVO kreeg er wel een: met een immense knal schoot een speler van STEVO de bal op de lat.
Vlak voor het rustsignaal viel hij aan de andere kant. Een vrije trap van Huiskes werd voorgegeven en door Koelman ingetikt. Ruststand 1-1.
De tweede helft had hetzelfde spelbeeld, ook met de nodige harde overtredingen en een opstootje. Een kleine 10 minuten voor tijd kwam TVC op voorsprong. Huiskes legde de bal met de borst klaar voor Huizinga, die hem knap in de verre kruizing schoot. Groot feest aan de Tubbergse kant. Dit was helaas van korte duur. Matig verdedigen van TVC zorgde 2 minuten later al voor de gelijkmaker. Dit was ook de eindstand: 2-2.
Al met al was het een zeer enerverende wedstrijd voor alle supporters, waarbij de stempel ‘Derby’ ook echt op zijn plaats was.
Volgende week speelt TVC in Nijmegen tegen NEC. Om 14:00 wordt er afgetrapt.