Na de zeer belangrijke en gewonnen uitwedstrijd op 21 april in Neede tegen de directe concurrent, kreeg TVC ’28 VR1 een welverdiend prestatieverlof van maar liefst 4 weken. Om ervoor te zorgen dat de dames maandag 20 mei klaar zouden zijn voor DE dag van het seizoen, hebben zij ervoor gekozen met het team naar Praag te gaan voor een stuk teambuilding. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Vele malen is voornamelijk één van onze vedettes, zij werd herkend door zowel de lokale bevolking als door de toeristen, vastgelegd op de foto. Zo snel kan het gaan met de roem als je al twee keer achtereen kampioen geworden bent.

Maar na twee keer volgde de kans op een derde achtereenvolgend kampioenschap. Thuis tegen Broekland VR1 mocht TVC ’28 VR1  op Pinkstermaandag aantreden en proberen om de trilogie te voltooien. ‘s Morgens samen ontbijten bij TVC ’28 en aansluitend de wedstrijdbespreking. De spanning was voelbaar. Ook bij de trainers/leiders. De één liep te ijsberen en de ander had de trilfunctie in zijn handen aan staan. Hoe dan ook, de opdracht was helder, de tactiek duidelijk en we konden gaan omkleden en beginnen aan de warming-up. De toeschouwers waren in grote getale gekomen en om 11.15 uur begon dan eindelijk de wedstrijd waar de dames zo lang op hadden gewacht. De start was stroef, en de spanning was voelbaar. Dit resulteerde niet in het beste voetbal, maar ook nog eens in een 0-1 achterstand na ca. 20 minuten voetbal. Broekland VR1 blij, de meegereisde dames van Neede blij en TVC ’28 VR1 natuurlijk helemaal niet blij. Dit betekende dat er even een tandje bij geschakeld moest worden. Dat gebeurde, eerst werd het publiek getrakteerd op een fantastisch kopdoelpunt van Thirza Lammerink 1-1. Eén punt was voor ons genoeg om ons wederom tot kampioen te kronen maar daar namen de dames geen genoegen mee. Mirjam Prins tekende met een harde schuiver voor rust nog voor de 2-1! Dat gaf rust en vertrouwen. Tenminste dat dachten de dames. Maar vlak voor rust maakte Broekland de 2-2. Dat was tevens ook de ruststand.

Die kleine tegenslag moest even verwerkt worden. Maar tijdens de rust hebben de dames de rug gerecht, elkaar in de ogen gekeken en beloofd dat ze nog 45 minuten vol gas voor elkaar en voor het kampioenschap zouden gaan. Na rust kwam onze tegenstander er niet meer aan te pas. De druk werd opgevoerd en dat resulteerde in de 3-2 door Mirjam Prins en de 4-2 door Daphne Rexwinkel. Het slotakkoord kwam toch nog van Broekland VR1, 4-3. Maar toen kwam daar eindelijk het verlossende en laatste fluitsignaal. Blijdschap, feest en trotsheid overheersen na een 3e opeenvolgend kampioenschap! Onze dank aan Broekland VR1 en Neede VR1 voor hun felicitaties en de heerlijke versnaperingen. Zeer sportief en dat word zeer gewaardeerd!

Nu na twee fantastische feestdagen gaat TVC ’28 VR1 vrijdag naar het sportgala van de gemeente Tubbergen waar de dames zijn genomineerd voor de gemeentelijke sportploeg van 2023. Vervolgens de afsluiting van het seizoen, oftewels het bruisend weekend bij TVC ’28 en volgend jaar sportief actief de 2e klasse!

Eén team, één taak!

Foto’s Julian Lukassen:

Wedstrijd: https://myalbum.com/album/iUe2Qr8SA5v5/
Feest: https://myalbum.com/album/9gJt6S4pz2Qm/

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws