Ze moesten er lang op wachten bij TVC ’28. Maar liefst twee maanden wist de hoofdmacht niet te winnen. Alsof op een doelpunt de doodstraf stond. Maar afgelopen weekend klaterde het zoet van de overwinning eindelijk weer eens in de clubroemers. Niet een, niet twee, niet drie, maar vier keer wist de ploeg het net te vinden. Terwijl stadionspeaker René Booijink bij iedere toverbal in opperste verrukking zijn favoriete tune inzette, danste het publiek op de volgepakte tribune. Alsof de verlosser was neergedaald op De Grote Moat. De voetbalverlosser welteverstaan, in de persoon van coach Berthil ter Avest, die de tovermachine na lange reparatietijd eindelijk weer aan de praat had gekregen. Het Groningse Pelikaan S werd slachtoffer van de Tubbergse dadendrang. Weliswaar kwam de ploeg uit Oostwold door een zondagsschot dat de onderkant van de lat deed vonken nog wel op voorsprong, maar direct daarna stelde de thuisploeg orde op zaken. Nadat Sam Holsink zijn wervelende rushes op het laatste moment verijdeld zag, wees Niek Staarink zijn makkers de weg. Een lepe pass van Marijn Frons werd door de goalgetter met een fraaie toverbal verzilverd (1-1).

Bevrijdend

Het doelpunt werkte bevrijdend. Als hongerige wolven doken de blauwwitten op hun prooi. Het middenveld werd resoluut in bezit genomen. Waar de verdedigers recentelijk de deur nog wel eens open lieten staan, ging de poort nu definitief op slot. Koen Leemhuis steeg op de linkerflank boven zichzelf uit. De frêle verdediger legde niet alleen zijn directe tegenstander aan de ketting, maar initieerde daarnaast met ragfijne passes aanvallende impulsen.

Beloning

De beloning bleef niet uit. Ook Wessel Hofste liet zien te kunnen toveren. Zijn verwoestende pegel was de verbouwereerde Pelikaan-goalie te machtig (2-1). Meer tovenarij hing in de lucht. Het was opnieuw topscorer Niek Staarink die de 3 -1 op het bord bracht. De grillige stilist ontpopte zich weer eens als een man van uitersten. Bij vlagen flegmatiek en ogenschijnlijk verstoken van het heilige vuur, om dan ineens als een predator toe te slaan. Het slotakkoord was voor invaller Thijs Koopman die koelbloedig liet zien waarom hij vanuit de jeugd is opgehaald. De 4-1 eindstand werd door het dankbare publiek ovationeel begroet. Een zege waaruit moed geput mag worden voor de twee resterende duels voor het winterintermezzo tegen Heino en Buitenpost.

Oude bekende

Komend weekend naar Heino. In het verleden kwamen de zondagclubs elkaar vaker tegen, toen nog in het district oost. Inmiddels acteren ze beide op het landelijke niveau van de vierde divisie. Heino, dat afgelopen weekend nipt van VVOG verloor, heeft elf punten vergaard. TVC ‘28 heeft er zestien. Beide ploegen willen voor de winterpauze nog wat punten sprokkelen en dus zal het zondag spannend worden aan de Stationsweg in Heino. Om 14.00 uur arriveert daar een pietentrein, volgeladen met suikerbeesten en toverballen. Tegelijkertijd klinkt de fluit op sportpark De Kampen. Kan TVC ‘28 – net als tegen Pelikaan S – opnieuw (be)toveren?

Bron: De Stentor (archief)

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws