Er zijn van die wedstrijden waarbij spelers zich afvragen in welke surrealistische wereld ze zijn beland. Dat overkwam TVC ’28 in het duel tegen VVOG. Waanden de discipelen van trainer Berthil ter Avest zich met een zege in Lichtenvoorde nog in hemelse sferen, de eerste thuisbeurt in de 4e divisie liep uit op een helletocht. Met 0–5 werden de blauwwitten geknipt en geschoren.

Oorwassing

In een indringende ambiance, waarbij clubicoon Theo Wildemors met een stilteminuut werd herdacht, begon TVC ’28 aan het eerste duel op eigen bodem in de 4e divisie. Het publiek uitte zijn respect en dankbaarheid voor de nieuwe tribune door massaal op de zetels plaats te nemen.

Het eerste half uur was TVC ’28 in staat de tegenstander bij te benen. Wat heet! Het kreeg zelfs de mogelijkheid op voorsprong te komen. Jelle Leenders en Niek Staarink hadden historie kunnen schrijven. Beiden wisten hun kans echter niet te verzilveren. Geleidelijk werd het lastiger voor de Tubbergenaren. Met razendsnelle buitenspelers bestookten de gasten het doel van Wouter Goos. Het krachtsverschil tussen de teams – vorig seizoen nog 2 klassen – werd allengs groter. Als een dijk die op breken staat. Vlak voor de thee wist VVOG de eerste bres te slaan. Nadat een doelpunt wegens buitenspel nog werd afgekeurd was het bij de volgende poging wel bingo (0–1). In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Geholpen door kapitale poedels van zowel spelers als goalie liep VVOG steeds verder weg. Met 0–5 was de oorwassing compleet.

Nieuwe werkelijkheid

TVC ’28 zal moeten wennen aan de nieuwe werkelijkheid. Werd vorig seizoen in de hoogste districtsklasse nog bijna alles gewonnen, op landelijk niveau moet voor elk punt keihard gestreden worden. Maar net als in het gewone leven is teleurstelling de beste leermeester. Uit nederlagen kan lering worden getrokken. Een proces dat echter tijd nodig heeft.

Zaterdagclub

Komend weekend opnieuw een thuiswedstrijd voor TVC ’28. Dan staat de confrontatie met AZSV op de rol. De vereniging uit Aalten is een zogeheten principiële zaterdagclub en speelt uitsluitend op zaterdag. TVC ’28 dient zich te schikken. Vandaar dat de strijd niet a.s. zondag, maar op zaterdag al wordt uitgevochten. Coach ter Avest kan opnieuw niet beschikken over de geblesseerde Mart Groothuis. Evenmin over Stef Snijders die inmiddels de training wel weer heeft hervat.

Power

AZSV heeft de reputatie van een powerploeg. Jongens van de gestampte pot die als het moet het clubboezeroen tot diep in het okselhaar opstropen. Dat de mannen van trainer Martijn Beltman met 0–2 VVOG bedwongen, zegt iets over hun kracht. Overigens ging de pot tegen Excelsior verloren.

Herpakken

Benieuwd of TVC ’28 na de deceptie tegen VVOG kans ziet zich te herpakken? Kom dan zaterdag naar De Grote Moat. Wilt u verzekerd zijn van een zetel, wees op tijd! AZSV kent namelijk een grote achterban. Vanuit de Achterhoek zal een menigte aanrollen. Filevorming op de N12. Maar op het aanvangstijdstip van 18 uur staan ze er allemaal (zitten kan ook!)

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws