TVC ’28 vol vertrouwen naar het noorden

De hoofdmacht van TVC ’28 toert zondag naar Haren bij Groningen voor de ontmoeting met Be Quick 1887. Clubdriver Rudy voert in de touringcar naast diesel ook een tank met zelfvertrouwen mee. Het geloof in eigen kunnen is namelijk afgelopen zaterdag door de winst op AZSV stevig opgevijzeld. Ondanks de tropische omstandigheden herpakten de  mannen van coach Berthil ter Avest zich glorieus na de uitglijder tegen VVOG.

De ploeg uit Aalten werd in de eerste helft met tikkie-takkie voetbal de wil opgelegd. Puntgave driehoekjes, frivole hoogstandjes en bergen onverzettelijkheid brachten de toeschouwers in extase. Menig applaus rolde dan ook van de volle tribune.

Nadat Okke Schepers zijn poeier op de paal uiteen zag spatten, was het even later wel raak., Rots in de branding, Jelle Leenders, kopte TVC ’28 naar 1 – 0. De lange centrumverdediger schreef daarmee clubhistorie door het eerste doelpunt in de 4e divisie, op eigen bodem, op te laten tekenen. Eerder opende Mart Groothuis met een fraai doelpunt in de uitbeurt bij Longa ’30 het geschiedenisboek al.

Nog voor de thee drukte TVC ’28 door. Dit keer zag stylist Niek Staarink zijn inzet bekroond.

Werkpaarden

Magiër ter Avest vaardigde in het tweede bedrijf nieuwe stalorders uit. De raspaarden werden nu opgetuigd als werkpaarden. Met het snot voor de ogen verdedigde TVC ’28 de voorsprong. Het moordende tempo teisterde lijf, leden en geest. Daan Geerts werkte zich het schompes, maar zag zijn werklust gewraakt door een hamstringblessure. Bij Wessel Hofste, die zich helemaal binnenstebuiten trok, sloeg de kramp als een tomahawk in de kuiten. Meerdere strijders werd het zwart voor de ogen. Mede door de hitte begonnen sommigen wartaal te mompelen. Een enkeling jammerde om zijn moeder. Strompelend op laatste benen hield de ploeg echter stand.

Vlak voor tijd dreigde AZSV, dat al een paar keer de kwaliteit van het aluminium had beproefd, toch te scoren. Een verdekt schot boorde zich door de defensie en draaide verraderlijk naar de benedenhoek. De aanhang, die op de overdekte rijen aangename koelte vond, sidderde.

Maar als een duvel uit een doosje verrees daar ineens Wouter Goos. De sluitpost strekte zich als een roofkat en tackelde zijn prooi. Tevoren had de cipier al enkele keren een bal uit de doelmond geranseld.

Het laatste fluitsignaal kwam als een verlossing. Volledig aan gort, maar wel met de volle buit in de tas lieten de blauwwitten zich bejubelen.

Be Quick 1887

Komende zondag dus de trip naar het Noorden. Daar wacht een van de oudste voetbalclubs van het land: Be Quick 1887, bijgenaamd Good-Old.

De naam Quick doet rappigheid vermoeden. Enig sprintwerk tijdens de training deze week lijkt voor de Tubbergenaren dan ook raadzaam.

Vorig seizoen eindigde Be Quick op de vijfde plaats in de vierde divisie.

Deze competitie staat oud profvoetballer Paul Matthijs als hoofdtrainer voor de groep. Saillant detail. De nieuwe coach klaagde bij aanvang van de competitie over ‘een veel te magere selectie.’ Tot dusver valt de schade echter mee. Be Quick won van Buitenpost en van Longa, maar VVOG was een maatje te groot. Dat laatste gold ook voor TVC ’28. Komt bij dat beide teams qua punten gelijk staan. Dat belooft zondag dus een spannend potje.

Medisch dossier

Het medisch dossier meldt dat Daan Geerts nog zijn hamstringwond likt. Dat Stef Snijders op de weg terug is, maar nog niet geheel hersteld. Dat Mart Groothuis de ziekenboeg heeft verlaten en weer inzetbaar is. En dat de rest weer geheel okselfris is.

Zondag om 14 uur gaat de bal rollen op sportpark De Esserberg in Haren. De bus vertrekt om 11:00, met de mogelijkheid voor supporters om mee te reizen.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws