TVC ’28 overrompeld door Rohda Raalte

Er zijn van die wedstrijden waarbij het publiek na de eerste samentrekking van de sluitspier al aanvoelt dat het een ongelijke strijd gaat worden. David tegen Goliath. Klein duimpje tegen de reus. Zoiets. Dat vermoeden werd afgelopen zondag bevestigd tijdens het duel tussen TVC ’28 en Rohda Raalte. Direct na het eerste fluitsignaal spoedden de gasten zich richting het vijandelijke doel en sloegen kinderlijk eenvoudig toe, zonder dat er ook maar een strootje op het veld was gewaaid. Zoals de pupil van de week die voorafgaand aan de wedstrijd de zestien binnendribbelt en de bal langs de goed acterende sluitpost frommelt. Er waren exact 33 seconden verstreken. De stadionklok berustte gelaten in overmacht; het uurwerk heeft alleen minuten tot zijn beschikking. Luttele tellen later had Rohda de score kunnen verdubbelen, ware het niet dat luchtacrobaat Wouter Goos in de weg stond. De doelman schroefde zich als een slingeraap omhoog en zag kans de bal nog net over de lat te tikken.

Per meter betaald
Ook in het verdere wedstrijdverloop bleef Rohda de bovenliggende partij. Met technisch en beweeglijk voetbal werden de Tubbergenaren overrompeld. Het doorgaans homogene spelconcept van de thuisploeg werd vakkundig ontmanteld. ‘Tja, wat wil je ook,’ verzuchtte een insider op de tribune. ‘Die gasten worden per meter betaald!’ De ontboezeming viel niet helemaal lekker in het uitvak, waaruit al gauw werd gerepliceerd dat er wel degelijk twee! autochtonen bij Rohda tot de selectie behoorden. Daarmee leefde de aloude discussie over de (on)zuiverheid van het amateurvoetbal weer op. Vriend en vijand weten dat op landelijk amateurniveau het gewicht van de geldbuidel zwaarder weegt dan het gebod: Gij zult niet omkopen!

Naïef
Uiteindelijk werd TVC ’28 met 0-3 geknipt en geschoren. Iedereen weet dat je er dan verstandig aan doet stil te zitten. Kennelijk hadden drie TVC’ers van die tegeltjeswijsheid nog nooit gehoord. Aanvoerder Stefan Huiskes, spits Okke Schepers en verdediger Maarten Booijink vonden het nodig om het collectieve onvermogen kracht bij te zetten door een gele kaart te incasseren. Hoe naïef kun je zijn om in een situatie waarin er niets meer valt te winnen naar een dergelijke sanctie te solliciteren. Zelfs de fluitist kon zijn verbazing over de stupiditeit amper onderdrukken.

Gogme
En dan te bedenken dat de drie zondaars tijdens de rekenles op de Wiekslag voor straf niet in de bezemkast hebben gezeten en wel degelijk tot 10 (zegge tien) kunnen tellen. Het besef dat de kaartenlast aan het eind van de rit wel eens doorslaggevend kan zijn, is kennelijk onderweg in het brein ergens blijven steken. Wat er ook van zij, niet alleen op technisch vlak, ook qua voetbalgogme is er werk aan de winkel voor coach ter Avest en zijn staf.

Scherpenzeel
Komend weekend treft TVC ’28 opnieuw een tegenstander van zwaar kaliber. Dan staat de uitbeurt bij en in Scherpenzeel op de rol. De ploeg van trainer Koen Janssen legde afgelopen week VVOG over de knie en is daardoor de nieuwe koploper. Een huzarenstukje, zo weten de Tubbergenaren, want het team uit Harderwijk was eerder op de Grote Moat heer en meester.

Scherpenzeel wist in de beker slechts nipt te verliezen van Spakenburg. Dit zegt iets over de sterkte van het team. Voor TVC ’28 is het de kunst om met de krachtsverschillen op divisieniveau volwassen om te gaan. En in kansloze situaties niet onnodig kaarten te pakken! A.s. zaterdag om half drie wordt er afgetrapt op sportpark De Bree in Scherpenzeel.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws