Komend weekend reist de hoofdmacht van TVC ’28 naar de Achterhoek voor de ontmoeting met de Aaltense Zaterdag Voetbal Vereniging. Kunnen de Tubbergenaren zich herstellen van de nipte nederlaag tegen VVOG? In het eerste deel van de competitie lukte dat wel. Ook toen werd van het Harderwijkse VVOG  verloren, maar in de eerstvolgende ontmoeting met AZSV herstelden de vazallen van coach Berthil ter Avest zich uitstekend. Al moest de ploeg zich daarvoor binnenste buiten keren. Jelle Leenders nam zijn makkers bij de hand. De mee naar voren gekomen centrale verdediger sprong naar het zwerk en kopte raak (1 – 0). Nog voor de thee kon het thuispubliek opnieuw jubelen. Dit keer door Niek Staarink, salonvoetballer pur sang, die met frivole bewegingen de Aaltense defensie doldraaide en ook de goalie het nakijken gaf (2 – 0).

Eerste landelijke thuiszege

AZSV liet zich echter niet onbetuigd en kwam in het tweede bedrijf sterk terug. De Tubbergenaren moesten alle zeilen bijzetten om onheil te voorkomen. Met bloed, zweet en tranen werd de voorsprong verdedigd. In de slotfase dreigde het alsnog mis te gaan. Wouter Goos kwam steeds vaker onder vuur te liggen. De doelman toonde echter zijn klasse en bewaakte zijn kooi als ware het Fort Knox. Uiteindelijk trok TVC ‘28 de winst over de streep, waardoor de eerste thuiszege in de landelijke vierde divisie de boeken inging.

Herhaling  

Komend weekend gaan de teams op herhaling. TVC ’28 is gewaarschuwd en zal net als in de eerste confrontatie diep moeten gaan. Overigens keerden beide ploegen afgelopen weekend  met lege handen van hun missie terug. Waar de Tubbergenaren van VVOG verloren, moest AZSV zijn meerder erkennen in Excelsior ’31. Zaterdag staan de teams op sportpark Villekamp in Aalten opnieuw tegenover elkaar. Om 14.30 begint de strijd.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws