TVC ’28 ontvangt Longa ’30 uit Lichtenvoorde

Afgelopen donderdagavond werd het restant uitgespeeld van de gestaakte wedstrijd tegen DETO. Met een 1-0 achterstand, DETO met 9 en TVC ’28 met 10 man, werd het spel hervat. In de ongeveer 20 minuten gebeurde vrij weinig. Geen doelrijpe kansen over en weer en het enige noemenswaardige is dat er bij DETO vlak voor tijd een speler het veld moest verlaten vanwege een 2e gele kaart wegens tijdrekken. TVC ’28 in Tubbergen 3 punten en DETO in Vriezenveen 3 punten. Altijd nog een betere balans dan 2 keer gelijkspelen!

Zondag is Longa ’30 te gast op De Grote Moat. In het eerste duel in Lichtenvoorde speelden de vazallen van coaches Berthil ter Avest en Koen Reinerink de sterren van de Achterhoekse hemel. Met 2-3 ging de volle buit mee in de bus naar Tubbergen. Mart Groothuis, Daan Geerts en Sam Holsink tekenden voor de doelpunten. De historische zege betekende voor TVC ’28 de eerste overwinning op het podium van de landelijke competitie. Subiet werd het wapenfeit dan ook met gouden letters in het geschiedenisboek van de club opgetekend.

Huzarenstukje
Op de ranglijst heeft TVC ’28 zich inmiddels naar de middenmoot opgewerkt. Longa ’30, dat afgelopen weekend op het eigen honk van Scherpenzeel verloor, heeft het een stuk lastiger. De ploeg van trainer Dennis van Toor verkeert in zwaar weer en staat met 17 punten voorlaatste. Kan de blauwwitte brigade het huzarenstukje dat in Lichtenvoorde werd geleverd herhalen? Wie het wil zien is a.s. zondag welkom op sportpark De Grote Moat. Op het vertrouwde tijdstip van 14.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

Foto’s: Julian Lukassen, fotograaf TVC ’28

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws