TVC ’28 moet nu eindelijk weer eens punten pakken

Het is alweer even geleden dat de hoofdmacht van TVC ’28 zijn laatste overwinning boekte. Daarvoor moeten we twee maanden terug in de tijd. Op 23 september j.l. maakte de biertap in het clubhuis overuren. En daar was alle reden toe. Noaber DETO werd die dag op de rug gelegd. Sindsdien schuimt het biertje aan de Sportlaan beduidend minder. Dat ligt niet zozeer aan de kwaliteit van het goudgele vocht, maar meer aan het scorend onvermogen van de frontsoldaten. Alsof het kruit in de kicks volledig is verdampt. En dat terwijl de ouverture van het seizoen er nog zo veelbelovend uitzag. Weliswaar was er een korte oprisping met een gelijkspel tegen Scherpenzeel, maar dat was het dan ook wel. Afgelopen zondag tegen MASV wisten de Tubbergenaren opnieuw het net niet te vinden, ook al ging de povere prestatie vergezeld van het nodige misfortuin.

Kansen

Het goede nieuws is dat de blauwwitten vóór de winterstop nog drie kansen krijgen om de aanhang weer eens te laten juichen. Om te beginnen komend weekend wanneer Pelikaan S te gast is op De Grote Moat. Gaat de thuisploeg dan eindelijk weer eens punten pakken?

Pelikaan S

De gasten hebben hun thuishaven in het Groningse Oostwold. De naam Pelikaan S doet vermoeden dat de accommodatie zich te midden van een kolonie lepelaars bevindt. Maar nee, Pelikaan S is geen vogel. Wel een paard! Een paard? Als vanzelf borrelt de gedachte aan het gevleugelde ros Pegasus op. Maar nee, geen mythologische connecties. Het zit zo. Ooit trok de draver, als wervelwind Lightfeet van Arendsoog (jeugdsentiment!), helse stofwolken over de renbanen in het Groningse land. Industrieel Jo Smit was de trotse bezitter van de rappe viervoeter die met het dier de ene na de andere triomf vierde. Toen Oostwold een voetbalclub wilde oprichten, stelde de niet onbemiddelde weldoener daarvoor een lap grond beschikbaar.

Nobel

Als dank voor die nobele geste tooide de vereniging zich met de naam van het kampioenspaard en de initiaal van de eigenaar. De zaterdagclub werd, net als TVC ’28, dit seizoen kampioen van de eerste klasse F, district Noord. In de landelijke vierde divisie draaft het echter nog niet zo lekker. Afgelopen weekend ging de ploeg met 0-5 de bietenbrug op tegen VVOG. Op de ranglijst staat het team met negen punten voorlaatste. TVC ’28 heeft vier punten meer. Mathematisch gezien liggen er dus mogelijkheden voor de Tubbergenaren. Laat dat nu even lekker uitkomen. Gaan de mannen van coach ter Avest dan nu eindelijk weer eens punten pakken? Hoe mooi zou dat zijn! Niet alleen voor de biertap. En mocht het niet lukken, dan treedt als vanzelf plan B in werking: niet verliezen! De opponent komt in dat geval niet dichterbij. Wie wil zien of Pelikaan S tot meer instaat is dan supersonisch draven, is zaterdag welkom op De Grote Moat. Om 18.00 uur gaat de renbaan open.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws