TVC ’28 mag geen punten morsen tegen Pelikaan S

Komend weekend wacht de hoofdmacht van TVC ’28 misschien wel het meest cruciale duel van deze competitie. Dan vindt in Oostwold de returnwedstrijd plaats tegen Pelikaan S. De Groningers zijn al gedegradeerd en spelen slechts om de spreekwoordelijke baard van de keizer.  Je zou zeggen dat de Tubbergenaren de zege dus voor het grijpen hebben. Niets is echter minder waar. De geschiedenis leert namelijk dat teams voor wie niets meer te halen valt, in een laatste stuiptrekking nog in staat zijn extra krachten naar boven te halen. Omdat er zonder druk vrijuit gespeeld kan worden. De grootste valkuil voor TVC ’28 is dan ook onderschatting. Voor de coaches Berthil ter Avest en Koen Reinerink is het zaak hun frontsoldaten van dat gevaar te doordringen. Temeer omdat het resultaat bepalend kan zijn in de strijd om lijfsbehoud. Immers, bij verlies komt de rode draad wel heel dichtbij. Andersom kan de ploeg zich bij winst op eigen kracht handhaven. Ergo: punten morsen kan dodelijk zijn!

Lering trekken

Hopelijk kan bij het uit te voeren strijdplan lering getrokken worden uit de verliesbeurt tegen MASV. Op het middenveld werd de slag verloren waardoor de defensie onder zware druk kwam te staan. Het was aan de uitstekende doelman Ruud Hesselink te danken dat het bij rust slechts 0–1 stond.

Wel met de kanttekening dat het de aanvallers ook niet meezat. Schoten gingen rakelings langs of belandden op de paal. De 0–2 in de tweede helft betekende de genadeslag, al zorgde Mart Groothuis vlak voor tijd nog wel voor de eretreffer. Gauw vergeten die pot en op naar de volgende uitdaging. Waarom zouden de blauwwitten op Groningse bodem niet dezelfde performance kunnen neerzetten als in de thuiswedstrijd? Toen werd met 4–1 van Pelikaan S gewonnen. Niek Staarink wist twee keer het net te vinden. Ook Wessel Hofste en Thijs Koopman waren succesvol.

Geen appeltje-eitje

Maar de ene wedstrijd is de andere niet. A.s. zaterdag wordt het in Oostwold vast geen appeltje-eitje voor de Tubbergenaren. Toch kan met de juiste wedstrijdmentaliteit ook het tweede duel gewonnen worden. Als dat gebeurt ziet de voetbalwereld er plotseling weer een stuk zonniger uit.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws