TVC ’28 kan zich tegen Heino veilig spelen

Het vlaggenschip van TVC ’28 kan komend weekend de veilige haven binnenvaren. Bij winst op de sportbroeders uit Heino is het seizoen gered en presenteren de mannen van kapitein Berthil ter Avest en tweede stuurman Koen Reinerink zich ook komend seizoen in de landelijke competitie. Overigens zijn er meerdere scenario’s denkbaar waarbij de blauwwitten zich zonder zwemvest uit de gevarenzone – lees nacompetitie – redden. Bijvoorbeeld wanneer nummer 13 Buitenpost (uit bij VVOG) en 14 Longa ’30 (uit bij AZSV) de slag in de voorlaatste competitieronde verliezen. En mochten deze beide teams gelijkspelen – en TVC ’28 doet dat tegen Heino ook – dan kan de vlag alsnog in top op de Grote Moat. Om de reddingsoperatie compleet te maken beschikken de Tubbergenaren ook nog over een vangnet. Mocht het mis gaan tegen Heino – en wint de concurrentie – dan kan TVC ’28 zich alsnog in veiligheid brengen met een zege in de laatste wedstrijd op en in het Friese Buitenpost. Maar zover laten de mannen het natuurlijk niet komen.

Routiniers

Alles in eigen hand dus. Afgelopen zaterdag tegen Pelikaan S werden de piketpalen voor een langer verblijf in de vierde divisie al geslagen. Voor dat cruciale duel brachten de leidsmannen een aantal routiniers binnen de lijnen. Zowel Stefan Huiskes als Jeffrey Huizinga grepen niet alleen de regie op het middenveld, beiden wisten ook te scoren. Huizinga, die na 17 seizoenen in TVC 1 het voor gezien houdt, gaf nog een keer zijn visitekaartje af. Het beproefde recept, waarmee de goalgetter al zo vaak succes oogstte, slaagde ook nu. De bal vertrok hard van zijn wreef, suisde naar de bovenhoek, kuste de lat en sloeg vervolgens als een tomahawk in de winkelhaak. Oftewel: strak in ‘toet’n in. De 0-2 voorsprong bracht rust in het team.

Vakkundig werd de poort door de defensie op slot gezet. En de enkele keer dat Pelikaan S toch een gaatje wist te vinden, was er altijd nog Ruud Hesselink. Met fraaie reddingen verijdelde de ervaren cipier alle illusies van de gastheren. Het slotakkoord was voor Sam Holsink die, na een uitstekende actie en via een fluwelen pass van Thijs Koopman, de 0-3 eindstand op het telraam bracht.

Doping

Iedere overwinning werkt als doping. En die stimulans kunnen de Tubbergenaren komend weekend goed gebruiken in de voorlaatste wedstrijd tegen Heino. Die ploeg verloor afgelopen weekend van VVOG en heeft drie punten minder dan TVC ’28. Aanstaande zaterdag staan de teams in Tubbergen weer tegen over elkaar. De eerste ontmoeting in Heino eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Apotheose

De belangen voor beide ploegen zijn groot. Do or die! Veel voetballiefhebbers willen deze apotheose niet missen. Ook vanuit Heino zal een horde op gang komen. Het wordt dan ook dringen in het stadionnetje aan de Sportlaan. Zeker voor een plaatsje op de tribune is tijdige aanwezigheid aan te raden. Net als op alle andere velden begint het spektakel om 18 uur.  Zoals gezegd, bij winst van de Tubbergenaren is handhaving een feit. In dat geval gaat het dak eraf en maakt de bierpomp overuren.

N.B. Na afloop van de wedstrijd zal op het veld door de spelers van de hoofdmacht afscheid worden genomen van enkele spelers die vele jaren in TVC 1 hebben gevoetbald. Daarnaast zal er door het bestuur van TVC ’28 op 15 juni een afscheidswedstrijd worden georganiseerd van de huidige selectie van TVC 1 tegen de ‘Old Stars’ van TVC ’28.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws