TVC ’28 kan bevrijdend spelen in laatste duel met Buitenpost

Wat een ontlading afgelopen zaterdag op De Grote Moat in Tubbergen. Het duurde even voor alle uitslagen binnen waren, maar daarna ontplofte het stadionnetje aan de Sportlaan. Het behaalde punt tegen Heino bleek voldoende om ook het komend seizoen een plek in de nationale competitie op te eisen. Schreef de vereniging vorig jaar met de promotie naar de vierde divisie al geschiedenis, de prolongatie wordt evenzeer met gouden letters in de clubannalen opgetekend.

Gouden goal

De clash tegen Heino kende een bizar verloop. Binnen vijf minuten stond de thuisclub met 2-0 voor. Mart Groothuis en Sam Holsink tekenden voor de doelpunten, op hun wenken bediend door Niek Staarink en Stefan Huiskes.

Het enthousiaste thuispubliek ging er eens goed voor zitten, maar knipperde al snel met de ogen. Heino toonde veerkracht en boog de achterstand nog voor rust om in een 2-3 voorsprong. ‘Hoe is het mogelijk?’ gonsde het over de tribune. Een terechte verzuchting, want na het al gedegradeerde Pelikaan S hebben de blauwwitten de meeste tegengoals. In het tweede bedrijf wist de thuisploeg de schade alsnog te repareren. Koen Fleer kopte uit een corner de gelijkmaker tegen de touwen. Een gouden goal, zo zou blijken. De 3 -3 eindstand is namelijk voldoende voor een langer verblijf in de landelijke competitie. Het vooraf gestelde doel – handhaving – is in de voorlaatste ronde al bereikt. In de context krijgt de prestatie nog meer glans. In een competitie die vergeven is van broodvoetballers heeft de blauwwitte brigade zich staande weten te houden. Dat verdient een groot compliment voor de gladiatoren, geprepareerd door coach Berthil ter Avest en zijn staf. Na afloop werden de spelers die de hoofdmacht verlaten, in het zonnetje gezet. Op zaterdag 15 juni a.s. vindt er nog een afscheidswedstrijd plaats.

Baard van de keizer

De laatste wedstrijd van de competitie is voor TVC ’28 dan ook niet veel meer dan het slagroomtoetje op de taart. Clubdriver Rudy voert de baard van de keizer als zegepraal mee in de bus. Hoe lekker is het om zonder enige druk te kunnen spelen. Vooral de salonvoetballers kunnen zich uitleven. Voor tegenstander Buitenpost, dat nog volop in de gevarenzone zit, is het totaal andere koek. En dus zullen de ‘Blauwkes’, zoals de Friezen in de volksmond worden genoemd, hun laatste reserves aanspreken. Het eerste treffen tussen de opponenten was bloedspannend. Pas in de slotseconde schoot Okke Schepers de Tubbergenaren naar de 2 -1 zege. Zaterdag stappen de helden voor de laatste keer dit seizoen in de bus. Voor een verre reis naar Friesland, maar met voldoende vloeibare vitamine aan boord voor de terugtocht. Om 18.00 uur gaat de bal in Buitenpost rollen.

Foto’s: (C) Julian Lukassen

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws