TVC ’28 hervat competitie thuis tegen Longa ’30

Wie had voorspeld dat het paradepaardje van TVC ’28 met 20 – zegge twintig! – punten aan de kerstdis zou zitten, zou op meewarige blikken zijn getrakteerd. Oprispingen als de pillen vergeten, Alzheimerdipje, acute opname…, zouden over de tafel buitelen. Toch zijn die twintig punten de harde realiteit. Mede door de winst op VV Buitenpost dat in het laatste duel voor de winterpauze, vlak voor tijd, alsnog op de grill werd gelegd. Voorwaar een knappe prestatie met het delen van de gedeelde 7e plaats van de 16 clubs in de competitie.

Korte terugblik

Hoe begon het avontuur in de landelijke divisie ook alweer? TVC ’28 startte de competitie met een uitbeurt in Lichtenvoorde bij Longa ’30. De nieuwe oefenmeester Berthil ter Avest had zijn ploeg optimaal geprepareerd. De vazallen speelden in het voetbalbolwerk van de Achterhoek dan ook de sterren van de hemel. Met de 2-3 zege kreeg het team loon naar werken. Dat de verschillen in de vierde divisie echter groot zijn, bleek in het volgende duel. Geconfronteerd met de harde betaalwetten van het pseudo-amateurvoetbal werden de blauwwitten tegen VVOG getrakteerd op een forse oorwassing. Het publiek op de volgepakte, nieuwe tribune zag knarsetandend toe hoe de bietenbrug de hele wedstrijd wagenwijd openstond. Uiteindelijk torste het scorebord een 0-5 last. Maar coach ter Avest liet zich niet van de wijs brengen, verzon als een ware Raspoetin een list en bracht nieuw elan in het team. Dat werkte! Tegen AZSV werd de volle buit binnengehaald. Nadat ook Be Quick 1887 op een hoop was gespeeld, sprong de geest uit de fles. Precies op tijd voor de streekderby tegen DETO. Zouden de Tubbergenaren ook van de bezoldigde roodzwarten uit de veenkolonie kunnen winnen? De eigen aanhang ging er op de nieuwe zetels maar eens goed voor zitten. Ook Vriezenveen liep uit. Gebrand om de eigenzinnige amateurtjes uit het Schaepmandorp een lesje te leren.

Veldslag

Bij vlagen ontaardde de burenruzie in een veldslag. Met de mouwen tot in het okselhaar opgestroopt, ging het er heet aan toe. Bloed, zweet en tranen vloeiden. Wessel Hofste moest zijn inzet bekopen met een nekslag waarmee de complete hazenpopulatie in de velden aan weerszijden van de Vriezenveenseweg zou zijn uitgeroeid. Overladen met pek en veren werd de dader afgevoerd. Uiteindelijk trok TVC ’28 de zege over de streep. Uitzinnige vreugde op De Grote Moat. Niet eerder in de clubhistorie gutste de biertap na afloop zo overvloedig.

Mindere periode

Daarna brak een mindere periode aan. Bij Berkum in Zwolle waren de blauwwitten veel te laat. Alhoewel de teams aan elkaar gewaagd waren, kwam de opgedroogde ejaculatie de mannen duur te staan. De achterstand werd niet meer goed gemaakt. Ook tegen het financiële geweld van Rohda Raalte was de ploeg kansloos. Vervolgens liepen de Tubbergenaren, na een kleine opleving tegen Scherpenzeel, vier keer in het mes. Barneveld, Excelsior ’31, Quick ’20 en MASV bleken te sterk.

Veerkracht   

Maar de ploeg veerde op. Magiër ter Avest wees zijn discipelen opnieuw de weg omhoog. Pelikaan S was als eerste aan de beurt. Daarna een gelijkspel tegen Heino en als laatste de volle buit tegen VV Buitenpost. In een meeslepende thriller, die pas in de slotseconde door Okke Schepers werd beslist, pakte het team kostbare punten voor de winterpauze.

Longa ‘30

Komende zondag dus de return tegen Longa ’30. In de eerste confrontatie kwam TVC ’28 al vroeg op voorsprong. Good-old Jeffrey Huizinga bediende met een laserpass Mart Groothuis op de linkerflank. De rappe linkspoot nam de bal feilloos aan, schakelde naar de turbo, degradeerde zijn tegenstander tot een kreupele, zette de keeper op het verkeerde been en vond feilloos het net (0-1). Daarmee schreef de schicht historie. Het eerste doelpunt in de geschiedenis van TVC ‘28 op landelijk niveau was een feit. Verrukt schreef de clubhistoricus de noviteit met gouden letters in de annalen bij. Longa ‘30 beet weliswaar nog van zich af, maar de blauwwitten hielden de regie. Uiteindelijk brachten Sam Holsink en Daan Geerts met fraaie treffers de verdiende 2-3 eindstand naar het telraam.

Nuchterheid

Dit weekend de start van de tweede seizoenshelft. Hoever zal de polsstok aan het eind van het seizoen reiken? Bij het antwoord op die vraag is nuchterheid geboden. ‘Handhaven’ werd aan het begin van de competitie als parool aan ter Avest en zijn hulptroepen meegegeven. Concreet betekent dat wegblijven bij de laatste vier. Het is goed om die focus in het oog te houden. Tegelijkertijd is het verduveld lekker om met twintig punten in de tas aan de opdracht te beginnen. Wordt de return net zo boeiend als in Lichtenvoorde? Wie het wil meemaken is zondag welkom op sportpark De Grote Moat. Om 14.00 uur snerpt de fluit.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws