TVC ’28 heeft wat goed te maken tegen VV Berkum

Komend weekend staat voor TVC ’28 de returnwedstrijd tegen VV Berkum op de rol. In de aanloop naar dat duel zal de bittere nasmaak van de gestaakte wedstrijd in Vriezenveen nog wel door de hoofden spoken. Vooral het onfortuinlijke lot van DETO-speler Sten Knol die aan de crash met Okke Schepers een dubbele beenbreuk overhield, is in beide kampen hard aangekomen. Het horrorbeeld zal nog lang op het netvlies blijven staan. Immers, het welzijn van spelers overstijgt alles. Daarbij vergeleken is voetbal een bagatel. Het is te hopen dat het slachtoffer de operatie goed doorstaat en geen blijvende schade aan het drama overhoudt. Vanaf deze plek een goed herstel gewenst.

Foto: Marcel ter Bals (Jelle Leenders in actie afgelopen zaterdag tegen DETO)

Te laat

Hoe het ook zij, de competitietrein dendert voort. Zoals gezegd neemt het vlaggenschip van TVC ’28 het komend weekend in eigen huis op tegen VV Berkum. De Tubbergenaren hebben wat goed te maken. Het eerste duel op Zwolse bodem ging namelijk met 3 -2 verloren. In die wedstrijd kreeg de blauwwitte brigade de rekening gepresenteerd voor een nogal schools vergrijp: te laat komen. Pas na 20 minuten had de ploeg in de smiezen dat de wedstrijd was begonnen. Maar toen stond er al een achterstand van 2-0 op het telraam. Hoezeer dirigent ter Avest vanaf de zijlijn ook tamboereerde, de apathie wilde niet wijken. Een pingel en een eigen goal illustreerden de sanctie. Nadat de slaap eindelijk uit de ogen was gewreven, ging de Tubbergse motor draaien. Nog voor de thee repareerden Niek Staarink en Daan Geerts de schade (2-2). De hard werkende Sam Holsink fungeerde beide keren als postbode.

Foto: Robin Hilberink (actiefoto Niek Staarink die een tegenstander van Be Quick 1887 passeert)
Foto: Sportfoto-Oost.nl (archieffoto Daan Geerts in actie tegen STEVO)

Dubieus

In de tweede helft hielden de teams elkaar lange tijd in evenwicht. Een gelijkspel hing in de lucht en dat zou ook een terechte uitslag zijn geweest. Het venijn zat echter in de staart. Een vrije trap voor VV Berkum, net buiten de beruchte krijtlijnen, werd loepzuiver om de TVC-muur gekruld. Doelman Wouter Goos zag de bal pas toen het projectiel in het net sloeg (3-2). Een jammerlijk en onnodig verlies van de Tubbergenaren, maar zoals gezegd te laat komen heeft doorgaans fatale gevolgen. Dat leerden we al op school.

Leren

Van fouten moet je leren en die wijsheid kan TVC ’28 a.s. zaterdag tijdens de returnwedstrijd in praktijk brengen. Met het samenvoegen van het zaterdag- en zondagvoetbal zijn ook de aanvangstijden aangepast. Vandaar dat op het verlate tijdstop van 18.00 uur de bal op De Grote Moat gaat rollen.

Het eerste team van TVC '28 in opstelling voor de nieuwe tribune.

Foto: Julian Lukassen, fotograaf TVC ’28

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws