TVC ’28 heeft linkerrijtje in vizier

Het keurkorps van TVC ’28 kan zich komend weekend, wanneer het laatste duel voor de winterpauze wordt afgewerkt, verzekeren van een plek in het linkerrijtje. Hoe mooi zou dat zijn! Maar dan moet er wel afgerekend worden met een geduchte tegenstrever: VV Buitenpost. Een ploeg die verdedigen tot kunst heeft verheven. Slechts 18 doelpunten hebben de Friezen tot dusver moeten slikken, terwijl TVC ’28 al 32 keer een treffer om de oren kreeg. Dat wordt dus beslist geen appeltje-eitje.

Glück der Tüchtigen

In de winterse strijd tegen Heino deden de Tubbergenaren zichzelf zwaar te kort. Zelden werden er zoveel kansen om zeep geholpen. Ballen die op de training zelfs geblinddoekt worden binnengeschoten, verdwenen in het niets. Alsof de projectielen over een eigen wil beschikten. Tot overmaat van ramp schoot gelouterd penaltykiller Stefan Huiskes een strafschop naar de sterren. Gelukkig beschikt de ploeg over een kanonnier die van grotere afstand wel raak kan schieten. De vrije trap van Okke Schepers sloeg als een granaat in de bovenhoek. Wat later maakte Stefan Huiskes zijn misser goed door een terugvallende bal alsnog binnen te werken. De 1-2 voorsprong was echter niet genoeg. Heino had das Glück der Tüchtigen. In de slotseconde van de blessuretijd verloor Niek Staarink zijn verstand, maakte een sullige overtreding en hielp Heino aan een penalty. Het cadeautootje werd door de thuisploeg wel uitgepakt. Zuiver en kogelhard! Doelman Goos heeft de bal slechts gehoord. Al met al kan TVC ’28 de 2-2 eindstand als teleurstellend in de clubannalen bijschrijven.

Engelen

Ondanks de deceptie en de ijzige perikelen toverden twee figuranten bij de kleumende toeschouwers toch nog wat kleur op de wangen. Ter illustratie enige anatomische reflectie. Zoals we weten is de homo sapiens niet gemaakt om te vliegen. Anders was de mens wel toegerust met vleugels. Maar er zijn uitzonderingen, noem het een knipoog van de schepping. Er is een specie die de zwaartekracht tart alsof ze niet bestaat. De soort heeft een naam, meerdere zelfs: keeper, doelverdediger, sluitpost, cipier… Keepers zijn als aartsengelen, zwevend bewaken ze de poort. De hemelse dan wel de aardse. In het laatste  geval schrijven we aartsengel met een d. Frans De Munck zweefde in de naoorlogse jaren als een roofkat door zijn kooi. Niet voor niets verwierf hij faam als ‘zwarte panter.’ Dino Zoff en Lev Yashin stegen op naar het luchtruim om pas na het fluitsignaal van de arbiter op de planeet terug te keren. En ook de Argentijn Emiliano Martinez, onlangs tot beste doelman op de globe uitgeroepen, vertoeft meer boven het aardoppervlak dan erop. Die exceptionele kwaliteit wordt evenzeer beheerst door de doelwachters van Heino en TVC ’28. Afgelopen zondag, tijdens de onderlinge confrontatie, plukte de 17-jarige Oekraïense vluchteling, Ivan Kaniuchko, onder de lat bij Heino, de sterren uit de vrieshemel. De man zweefde als een aardsengel. Aan de overkant steeg Wouter Goos, aardsengel bij TVC ‘28, zowel letterlijk als figuurlijk, boven zichzelf uit. Ook hij koos veelvuldig het zwerk en ranselde onmogelijke ballen uit zijn vesting. Tja, dat kunnen alleen engelen. Zeker vlak voor kerst.

VV Buitenpost

Aanstaande zondag dus het gevecht met VV Buitenpost. Voor TVC ’28 het laatste duel voor de winterpauze. De gasten hebben daarentegen nog een wedstrijd in te halen. Beide teams zijn volslagen onbekenden voor elkaar. De ‘Blauwkes’, zoals de Friezen in de volksmond liefkozend worden genoemd, zijn net als TVC ’28 via het district opgeklommen naar de landelijke vierde Divisie. Dat het team van coach Kevin Waalderbos aardig een bal kan dresseren, bewees het onder meer door Rohda Raalte, toch niet de minste, af te schminken. Zondag komen de ‘Blauwkes’ dus naar Tubbergen. Een prangende vraag hangt boven dat duel. Zijn coach Berthil ter Avest en assistent Koen Reinerink – beiden tekenden onlangs een jaar bij – in staat hun vazallen het linkerrijtje binnen te loodsen? Door te winnen! Hoe mooi zou dat zijn! Wie het wil meemaken dient zich zondag te melden in arena de Grote Moat. Wees wel op tijd, het aantal verwarmde zetels op de tribune is beperkt. Om 14.00 uur klinkt de fluit.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws