De pillen soms vergeten? Die vraag zou ongetwijfeld gesteld zijn wanneer iemand had voorspeld dat TVC ’28 na vier wedstrijden brutaal de (gedeelde) tweede plek van de ranglijst zou innemen. De feiten spreken echter boekdelen, encyclopedieën! Maar liefst negen punten hebben de mannen van mecenas Berthil ter Avest in de 4e divisie al bijeen geharkt. Daarmee hijgt TVC ’28 lijstaanvoerder Excelsior’31 in de nek.

Dadendrang

Ook Be Quick 1887 werd slachtoffer van de Tubbergse dadendrang. En hoe! Maar liefst zes keer wist TVC’28 het net te vinden. De noordelijke studentenploeg, die technisch vaardige spelers onder dak heeft, kwam nog wel op voorsprong, maar al gauw namen de blauwwitten  de regie over. Wessel Hofste was de eerste die orde op zaken stelde met twee nagenoeg identieke treffers (1-2).

Een kort moment dachten de rappe Quickers gelijk te kunnen komen, maar doelman Wouter Goos boorde die opwelling met een fraaie redding de Groningse kleigrond in.

Maarten Booijink en Jelle Leenders maakten aan alle illusies van de tegenstander een einde. Beiden scoorden nog voor de thee met het heldere hoofd.

In het tweede bedrijf gooiden Okke Schepers en opnieuw Jelle Leenders de deur definitief in het slot. Daardoor ging TVC ’28 niet alleen met de volle buit naar huis, maar vijzelde de ploeg ook het doelsaldo nog eens prettig op. Nog voor het laatste fluitsignaal, werd de pillenslikker gerehabiliteerd.

Verliezend coach, Paul Matthijs, was snel klaar met zijn analyse. ‘Wij hebben maar twee jongens die in de vorige eeuw zijn geboren. TVC heeft veel meer ervaring en dat zag je vooral in de duels.’

Droom

TVC ’28 blijft zichzelf verbazen. Tijdens de busreus naar huis knepen de adepten van ter Avest zich regelmatig in de arm. In welke droom zijn we beland? Was er dan niets op het spel aan te merken? Zeker wel. Tijdens de wedstrijdanalyse zullen diverse verbeterpunten aan het licht komen. Daaronder ook het afweergeschut onder de lat. Wouter Goos straalt rust uit, oogt betrouwbaar en heerst in het luchtruim. Opbouwen is echter een valkuil. Gelukkig heeft de poortwachter de oplossing in eigen hand: tijdig ruimen!

DETO

De klinkende zege in Groningen geeft vertrouwen voor de veldslag die aanstaande zaterdag zal worden uitgevochten. Dan komt DETO naar Tubbergen. Voor het eerst in de geschiedenis ontmoeten de buren elkaar in competitieverband. De derby staat in het teken van contrasten: zondag versus zaterdag, zand versus veen, pastoor versus dominee, rekkelijken versus preciezen, ware liefde versus gekochte liefde.

De ploeg uit Vriezenveen heeft dit seizoen Ben Rienstra op de loonlijst.  De gelouterde prof, die bij meerdere eredivisieclubs heeft gespeeld, kan zelfs bogen op Europese ervaring.

Voor een aantal spelers wordt het een weerzien met oude bekenden. Tom Koelman, kind van TVC ’28, verdient zijn geld tegenwoordig in Vriezenveen. Dat de lange krijger nu de strijd aanbindt met zijn vroegere makkers, geeft de derby extra charme. Ook Maarten Booijink en Koen Fleer speelden eerder bij DETO.

Historische clash

Bij TVC ‘28 heeft iedereen het lazaret verlaten. Alleen Stef Roelofs kampt met enig ongemak. Zaterdag om 18 uur gaat de bal rollen. Wie het spektakel van nabij wil meemaken doet er goed aan zich tijdig op De Grote Moat te melden. Net als in het Schaepmandorp wordt in Vriezenveen reikhalzend naar deze historische clash uitgekeken. En de tribune telt slechts 380 zetels. TV Oost heeft zich al verzekerd van een plek. Hoe de strijd ook eindigt, na afloop maakt de biertap, onder stuwende klanken, overuren.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws