Op ‘The Final Countdown’ overleeft TVC ‘28

In de voetbalcompetitie is de spannendste fase aangebroken. Het spel is op de wagen, het aftellen begonnen. De Zweedse groep Europe had er ooit een daverende hit mee. The final countdown werd een inspiratiebron, ook in voetballand.

Loeispannend

Bovenin de vierde divisie D is de buit zo goed als verdeeld. Excelsior ‘31 verdient de taartpunt met de kers. Scherpenzeel, Rohda Raalte en ? gaan voor de nastoot. Onderin is the final countdown echter nog loeispannend. De laatste twee (nummers 15 en 16) kieperen er rechtstreeks uit. De nummers 13 en 14 bidden in de nacompetitie voor lijfsbehoud. Met nog 4 wedstrijden te gaan is hekkensluiter Pelikaan S gezien. Be Quick 1887 is weliswaar voorlaatste met 23 punten, maar kan het vege lijf nog redden. Dat geldt ook voor Longa ‘30 (27), Buitenpost (27 ), Heino (29), DETO (29) en TVC’28 (30). Van dit groepje staan de Tubbergenaren er qua punten dus het beste voor. Ook het resterende programma lijkt te doen met MASV (thuis), Pelikaan (uit), Heino (thuis) en Buitenpost (uit).

Gogme

Naast wedstrijdpunten is er nog een cruciaal punt. Dat van gogme, lepigheid, gezond verstand… In Oldenzaal gaf TVC ’28 – goalgetter Okke Schepers openlijk blijk die eigenschap te ontberen. Bijdehand ventileerde de spits zijn ongenoegen aan de leidsman over een gele kaart voor medespeler Koen Fleer. Het leverde de ‘slimmerik’ – totaal onnodig! – ook zelf een gele prent op. Gevolg: een schorsing. Hoe naïef kun je zijn. Daarmee dupeert hij niet alleen zichzelf, maar het hele team. En dat terwijl de competitie in de cruciale fase zit. De hoogste tijd dat goeroe ter Avest eens een cursus inlast: ‘Hoe bestrijd ik naïviteit.’

MASV    

Komend weekend neemt TVC ’28 het dus in de eindspurt thuis op tegen MASV. In het seizoen 2021 – 2022 stonden de teams in de eerste klasse oost al eens tegenover elkaar. MASV won in Arnhem; TVC ’28 was thuis de baas. Inmiddels zijn beide clubs opgestoomd naar de landelijke 4e divisie. Dit seizoen herhaalde de geschiedenis zich in Arnhem. Opnieuw won MASV het duel. Zien de Tubbergenaren kans komende zondag andermaal revanche te nemen? Natuurlijk kan dat. Zeker wanneer the final countdown in de kleedkamer tot leven wordt gewekt. Maar dan wel op een dusdanig volume dat de sound 90 minuten in de oren van de blauwwitten nagalmt. In dat geval wordt het laatste restje naïviteit geëlimineerd en spelen de blauwwitten ook komend seizoen in de landelijke competitie.

Foto’s: (C) Julian Lukassen

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws