Onderschatting grootste gevaar voor TVC ’28 tegen Be Quick 1887

Komende zondag komt een van de oudste voetbalclubs in den lande naar Tubbergen. Dan is Be Quick, geboren in 1887, te gast op sportpark De Grote Moat. TVC ’28 bewaart goede herinneringen aan het eerste duel op Groningse bodem, afgelopen september. De Tubbergenaren maakten toen korte metten met de rappe Quickers en speelden de tegenstander bij vlagen scheel. Wessel Hofste en Jelle Leenders zetten ieder met twee doelpunten de toon. Daarna wisten Maarten Booijink en Okke Schepers het net te vinden. De eindstand 2-6 voelde als zalf voor het blauwwitte oog.

Onderschatting

Toch geeft die overtuigende zege geen enkele garantie voor succes in de returnwedstrijd. Good-old, zoals Be Quick – met piepjonge spelers maar prat op zijn senioriteit – zich graag afficheert, kan namelijk aardig een bal dresseren. Het laatste duel met VVOG, toch niet de minste, werd met maar liefst 4-1 gewonnen. Eerder beet MASV in het Groningse zand en tegen lijstaanvoerder Excelsior ’31 peurde de ploeg er een verdienstelijk gelijkspel uit. Het grootste gevaar dat voor TVC ‘28 dan ook op de loer ligt is onderschatting. De architecten Berthil ter Avest en Koen Reinerink doen er goed aan hun manschappen tegen die valkuil te wapenen.

Venijn in de staart

In ieder geval kan het team moed putten uit de performance tijdens de recente veldslag in Aalten tegen AZSV. Een krachtmeting die tot het laatst retespannend bleef. Op een veld dat veel weg had van een drassige toendra – een grutto zou er het hoogte lied zingen – was het hard werken geblazen. Fijnbesnaarde spelers kwamen er amper aan te pas. Meest van afstand werden de beide doelen onder vuur genomen. Doelwachter Wouter Goos ranselde menige bal uit zijn domein en ook zijn collega aan de overkant werd tot het uiterste gedwongen. Tot overmaat bemoeiden paal en lat zich er ook mee. Het venijn zat in de staart. Vlak voor tijd wist AZSV toch het net te vinden. De Tubbergenaren lieten zich echter niet onbetuigd, wetend dat de terugreis in de bus zonder punten vele malen langer duurt. Dat besef kreeg in blessuretijd gestalte. Mart Groothuis kroonde zich tot pinch-hitter en bracht de verdiende gelijkmaker op het bord. Niet alleen het zwaar bevochten punt werd bejubeld. De rentree van routinier Stef Roelofs, terug van een slepende blessure, betekende tevens een flinke opsteker.

Spannend

Aanstaande zondag dus de returnwedstrijd tegen Be Quick 1887. De Groningers hebben negentien punten bijeen gesprokkeld. TVC ’28 heeft er twee meer, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Gezien het geringe krachtsverschil ligt er opnieuw een spannende pot voetbal in het verschiet. Zondag om 14.00 uur betreden de gladiatoren de arena.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws