TVC ’28 tekent overeenkomst regioplan met FC Twente/Heracles Academie

Met Arnold Bruggink als één van de aanjagers rolt de FC Twente/Heracles Academie het Regioplan uit, dat de banden met de amateurclubs moet versterken.

[mpc_textblock content_width=”100″ font_preset=”mpc_preset_5″ font_color=”#333333″ font_size=”16″ font_line_height=”1.5″ font_transform=”none” font_align=”justify”]Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. Afgelopen vrijdag zette ook TVC ’28 een handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst met deze ambitieuze voetbalacademie.

Een van de pijlers van het plan wordt het later laten instromen van jonge talentjes. Waar een club als De Graafschap al spelertjes van 8 jaar ophaalt, kiest de Twentse academie voor een andere weg. “We maken bewust de keus pas bij de onder 12 jaar te beginnen”, vertelt Dominique Scholten, manager Academie.

De bedoeling is dat er vanaf het nieuwe seizoen op zes amateurlocaties in de regio ongeveer honderd kinderen in drie leeftijdscategorieën worden getraind.  Eén van die locaties voor het organiseren van de regiotrainingen is sportpark De Grote Moat van TVC ’28.

Die kinderen, jongens en meisjes, blijven ondertussen spelen bij hun eigen amateurclub. Om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren wisselen de trainingsaccommodaties na een week of acht.

ONDERSTEUNING EN KENNISDELING VANUIT DE ACADEMIE

“De trainers komen bij de clubs vandaan en die gaan wij opleiden”, zegt Matthijs Blijham, de coördinator van het Regioplan. “We gaan ook trainingen verzorgen voor kinderen bij de clubs, we gaan scouts scholen en er komen schaduwselecties voor spelers tussen de 12 en 15 jaar. Die blijven bij hun eigen amateurclub spelen, maar worden door ons één keer in de week getraind.

We gaan clinics geven en andere bijeenkomsten, zoals webinars organiseren. Clubs moeten met hun vragen bij ons terechtkunnen en op onze beurt moeten wij meer contact gaan onderhouden met de verenigingen, zodat ze bijvoorbeeld ook weten hoe het met een spelertje gaat die bij hen is opgegroeid.”

Meer informatie is te lezen op website van de FC Twente / Heracles voetbalacademie:  Van en voor de regio: FC Twente/Heracles Academie en amateurclubs verbinden zich in Regioplan – FC Twente/Heracles Academie (fctwenteheraclesacademie.nl)

[/mpc_textblock]

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws