Nieuwe, circulaire tribune geeft sportcomplex De Grote Moat de uitstraling die past bij TVC ‘28

De nieuwe, circulaire tribune naast het hoofdveld is klaar voor gebruik. Afgelopen maanden heeft onze hoofdsponsor Bouwgroep Huiskes, met ondersteuning van andere sponsoren en vrijwilligers van TVC ’28, keihard gewerkt om dit project te realiseren. Met de komst van een tribune op sportpark De Grote Moat gaat een langgekoesterde wens in vervulling. “Een dergelijke voorziening hoort bij een club met de nodige sportieve ambities. Met deze metamorfose krijgt het sportcomplex de uitstraling die past bij een vereniging als TVC ‘28”, aldus voorzitter Henk Wessels.

Circulair en prefab bouwen
De tribune is een schoolvoorbeeld van circulair bouwen. Er werden nagenoeg geen nieuwe (bouw)materialen gebruikt. Vrijwel al het materiaal dat voor de bouw is gebruikt, heeft bij TVC ’28 een tweede leven gekregen. Zo zijn de dakspanten en de staalconstructies afkomstig uit slooppanden. De betonnen tribune elementen, waarop de stoeltjes zijn gemonteerd, maakten eerder deel uit van de oude tribune van AFC, de Amsterdamsche Football Club.

Met de bouw is ook een opmerkelijke prestatie op het gebied van duurzaamheid geleverd. In de voorbereidingsfase werd alles tot in detail uitgewerkt. Daardoor werd er CO2 neutraal gewerkt. Daarnaast werden de onderdelen van de tribune van tevoren klaargemaakt tot kant- en klare elementen. Deze elementen werden naar het complex vervoerd en ter plaatse gemonteerd (prefab). Dit versnelde het bouwproces. Zo is het stalen framewerk door de montageploeg van Huiskes Prefab in één dag gemonteerd. Ook andere mijlpalen werden in rap tempo bereikt, zoals het plaatsen van de houten spanten, het bevestigen van de kozijnen en prefab wanden met gevelbekleding en het plaatsen van de betonnen tribune elementen.

Inspiratie door het Twentse essenlandschap
Het innovatieve en stijlvolle ontwerp van de tribune komt uit handen van Pr8 Architecten. Joost Perik, eigenaar en tevens bestuurslid en oud-speler van het eerste, is ook nauw betrokken bij TVC ’28. Over het ontwerp zegt hij: “Als opleidingsclub investeert TVC ’28 maximaal in de jeugd. Een toekomstbestendige tribune vormde bij de bouw dan ook het leidende thema. Het omliggende rustieke landschap met zijn glooiende essen heeft qua vormgeving en materialisatie tot inspiratie geleid. De karakteristieke golvende omgeving keert terug in het ontwerp van het dak boven de zitplaatsen. Verder heeft de tribune 380 zitplaatsen. Inclusief een eigen plek voor ouderen, rolstoelgebruikers en bewoners van Eeshof/Meulenhof. De ruimtes onder de tribune worden gebruikt voor onder meer de opslag van materialen”.

Clubliefde
De nieuwe tribune wordt geschonken door Huiskes Bouwgroep. Daarmee onderstreept de hoofdsponsor de clubliefde voor TVC ’28. Het idee voor de bouw van een nieuwe tribune speelt al sinds 2008. De eerdere plannen om een tribune te bouwen zijn onder andere vanwege de financiën nooit van de grond gekomen. Tot nu dus. Het 25-jarig jubileum van het bedrijf als hoofdsponsor van de club en de promotie van het eerste elftal naar de vierde divisie was voor Huiskes de perfecte gelegenheid om de langgekoesterde wens te realiseren.

Voor Hennie Huiskes is de bouw van de tribune zijn laatste project. “Ik zocht een uitdagende, laatste klus. Dat is de bouw van de tribune geworden. Als kartrekker ben ik van begin tot eind betrokken geweest. De bouwploeg van Huiskes heeft zelfs de vakantie overgeslagen om de werkzaamheden voor het begin van de competitie klaar te hebben. We doen dit echt voor TVC ’28 en voor de gemeenschap”.

Accommodatie helemaal up-to-date
Henk Wessels, voorzitter van het algemeen bestuur, roemt de verbondenheid van de familie Huiskes met de voetbalclub. Maar ook zonder ondersteuning van andere sponsoren en de vele vrijwilligers was de succesvolle en voortvarende bouw van de nieuwe tribune niet mogelijk geweest. “Mijn dank gaat daarom uit naar alle bedrijven en personen die een bijdrage hebben geleverd aan dit project”, aldus Wessels. “Via een zuil bij de tribune krijgen sponsoren die een bijdrage hebben geleverd een speciale plek. Dankzij alle ontwikkelingen van de club hebben we ook meer sponsoren gekregen. Daarom komt er rond het hoofdveld een extra ring met sponsorborden. Met de tribune erbij ontstaat er een ministadion. Met deze metamorfose is de accommodatie helemaal up-to-date. Het sportcomplex heeft nu de uitstraling die past bij een vereniging als TVC ‘28”.

Dankzij alle inspanningen is de tribune gereed voor de start van het nieuwe seizoen van het eerste elftal op zondag 27 augustus. De eerste thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 3 september om 14.00 uur tegen VVOG uit Harderwijk. “Met de start van het nieuwe seizoen in de 4e divisie en de realisatie van de nieuwe, circulaire tribune hopen we op veel interesse en een volle tribune bij de eerste thuiswedstrijd”, aldus voorzitter Henk Wessels. Een officieel openingsmoment van de tribune wordt nog gepland.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws