Voetbalvereniging TVC ’28 rouwt. Het overlijden van clubman Gerard Loman is hard aangekomen. In Gerard verliest de club een voetballer in hart en nieren die zich met zijn humorvolle karakter tevens inzette voor de maatschappelijke kant van de vereniging.

Instinct
Gerard Loman is tien wanneer hij zijn eerste pasjes zet op de grasmat aan de Tubbergse Sportlaan. Ingewijden roemen al gauw het talent dat de kleine Gerard in zich draagt. Vooral zijn neusje voor de goal valt op. Met reuzenstappen doorloopt het mannetje de jeugdopleiding en baant zich een weg naar zijn ultieme ideaal: een plek in het eerste elftal. Niet zomaar een plek. Alleen het vijandelijke strafschopgebied is goed genoeg. Als instinctvoetballer komt hij daar tot wasdom. Een heuse spits is geboren. Loerend als een roofdier op zijn prooi cirkelt hij schaduwtrekkend om zijn tegenstanders heen. Om zodra de kans zich voordoet meedogenloos toe te slaan. Met die strijdwijze groeit Gerard uit tot een van de meest scorende spitsen in de historie van de club. Ondertussen brengt hij zijn vaardigheden over aan de jeugd. Als een spons zuigt menig spelertje de raadgevingen op. Vooral spitsen in de dop.

Humor
Na zijn carrière als voetballer blijft Gerard zich inzetten voor de vereniging. Onder meer als elftalleider, lid van de technische commissie, activiteitencommissie, tot achter de bar. Niets is hem te veel. Humor is zijn handelsmerk. Altijd opgeruimd en met een kwinkslag de wereld tegemoet tredend, staat hij bij de club als entertainer en presentator op de planken. Met aanstekelijke humor stuwt hij de deelnemers bij de playbackshow tijdens het jaarlijkse Bruisend Weekend naar ongekende hoogten.

Donkere kant
Maar dan – twee jaar geleden – komt de dag dat Gerard het leven van de donkere kant leert kennen. Zelfs zijn humor kan hem dit keer niet redden. Sluipend bestookt de ziekte ALS zijn lijf. Het lichaam dat hem ooit atletisch over de velden liet dartelen, begint te haperen. Hoe Gerard zich ook verzet, de strijd die hij in het strafschopgebied veelal won, moet hij dit keer verliezen.

Verslagenheid
Afgelopen kerst werd de clubman pur sang ingehaald door de tijd. 62 jaar jong. Een gerespecteerd mens dat zich meer dan een halve eeuw verdienstelijk maakte voor de club is niet meer. De verslagenheid is groot bij de vereniging en in het dorp.

Mogen Annet, de kinderen en verdere familie de kracht putten uit de wetenschap dat de wereld een groot clubman heeft verloren.

December, 2023
Leden en algemeen bestuur van TVC ’28

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws