Geen gemeentelijk midwinterfutsaltoernooi op 2e kerstdag

Zoals bekend wordt er ieder jaar door SV Vasse op tweede kerstdag het midwinterfutstaltoernooi in de Vlaskoel georganiseerd waarop ook de (RSS Roof) fair play trofee uitgereikt wordt. De commissie heeft de haalbaarheid van het toernooi besproken en getoetst. Helaas hebben zij moeten besluiten dat het dit jaar niet mogelijk is om dit evenement ,,coronaproof” te organiseren.
In 2021 zijn we er weer bij, aldus de commissie van SV Vasse.

De overwegingen waren:

[mpc_textblock content_width=”100″ font_preset=”mpc_preset_5″ font_color=”#333333″ font_size=”16″ font_line_height=”1.5″ font_transform=”none” font_align=”justify”]Verantwoordelijkheid

Er is contact geweest met de gemeente maar die geven niet meer informatie dan de aanwezige richtlijnen die op enig moment gelden. Ook is er met Sportcentrum de Vlaskoel gesproken maar die geven aan geen verantwoordelijkheid betreffende handhaving en aansprakelijkheid te willen dragen. Iets dat SV Vasse ook niet wil.

Risico, onzekerheid, organisatorisch/handhaving

Zoals bekend lopen de besmettingen op en zijn er strengere maatregelen afgegeven (d.d. medio oktober 2020). Onder andere mag er nu geen publiek aanwezig zijn bij sportevenementen en moeten kantines gesloten blijven. Deze maatregelen gelden t/m 21 oktober en in december kan de wereld er heel anders uit zien. Het kan echter ook zo zijn dat er zwaardere maatregelen afgegeven gaan worden. In deze onzekerheid is het organiseren van een toernooi erg moeilijk. Je zit namelijk met sponsoren, met bezoekers/publiek en handhaving. Wat kun je bieden en is het bijvoorbeeld wenselijk om dit evenement te organiseren zonder publiek? Als er publiek aanwezig mag zijn hoeveel dan en hoe ga je dat organiseren? Hoe zorg je ervoor dat maatregelen gehandhaafd worden en wie is daarvoor verantwoordelijk? Zaken waar we nu geen antwoord op kunnen geven.

Maatschappelijk

Het is ook de vraag of het maatschappelijk wenselijk is om dit toernooi door te laten gaan. Carnaval zal niet doorgaan en allerlei andere activiteiten/evenementen zijn geannuleerd. Daarnaast is het een gemeentelijk evenement waarbij alle kernen geraakt gaan worden wanneer er sprake is van een corona uitbraak vanuit het toernooi.

Fair play trofee/RSS Roof

Daarbij de vraag wat te doen met de fair play trofee die ieder jaar uitgereikt wordt. Het voorstel van Vasse is om deze dit jaar niet uit te reiken. Competities zijn namelijk afgelopen jaar niet afgemaakt en er zijn ook geen kampioenen/degradanten. Voor volgend jaar is het voorstel om de ranking en prijsuitreiking te baseren op de resultaten uit een volledig competitie seizoen.

De criteria voor de ranking zullen nog verder uitgewerkt worden.

Hopende iedereen voldoende geïnformeerd te hebben.

Met sportieve groeten,

Bjorn Egberts
Voorzitter SV Vasse[/mpc_textblock]

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws